Czas oczekiwania na samochód
-
- Junior Member
Re: Czas oczekiwania na samochód
Cześć! Zamówiłem 2 tygodnie temu a dziś podobno dealer powiedział listopad / grudzień... Jest ktoś kto w czerwcu też zamawiał?
6 miesięcy ? LOL
ja zamawiałem wczoraj i niby termin na drugą połowę sierpnia
-
- Junior Member
Hej, ja zamawiałem TDI240... Strasznie duży rozstrzał, z drugiej strony nie mam bezpośredniego kontaktu do dealera bo robie to przez wynajem długoterminowy... Czy mając np. numer zamówienia w VW mogę sprawdzić termin dostawy u każdego innego dealera?
2.0 TSI 280KM R-line prawie full wyposażenie (bez jakiś zbędnych dupereli)
Jaką przerwą?
Sprzedawca mi jedynie powiedział ze widzi w systemie ze w okolicach połowy sierpnia powinienem dostać auto (więc zakładam że do września będzie)
ja tez na leasing (wynajem dlugoterminowy)ArkHawkins pisze: ↑27.06.2018, 10:54Hej, ja zamawiałem TDI240... Strasznie duży rozstrzał, z drugiej strony nie mam bezpośredniego kontaktu do dealera bo robie to przez wynajem długoterminowy... Czy mając np. numer zamówienia w VW mogę sprawdzić termin dostawy u każdego innego dealera?
Ja zamówiłem 19.06. 190 km TSI.
Wstępny termin realizacjo 48 tydzień.
Z tego co mówił sprzedawca, wydłużenie terminu wynika nie tylko z przestoju fabryki, ale przede wszystkim z przerwy w produkcji silnika 190 km TSI.
Wstępny termin realizacjo 48 tydzień.
Z tego co mówił sprzedawca, wydłużenie terminu wynika nie tylko z przestoju fabryki, ale przede wszystkim z przerwy w produkcji silnika 190 km TSI.
U mnie 190 km TSI tez niestety w podobnym terminie (koniec listopada, początek grudnia). Zamawiane w drugim tygodniu czerwca. Najpewniej gdyby zamówienie poszło 2 tygodnie wcześniej to termin odbioru byłby lipiec/sierpien.
Dokładnie tak - byłaby szansa na realizację do końca lipca.
Zgadza się. Moje zamówienie 28.05 i wczoraj dostałem informację z potwierdzeniem terminu produkcji w przyszłym tygodniu (27 tydzień). Przewidywany termin odbioru na 2 połowę lipca.
190km TSI Elegance
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018