Nowe samochody VW

Gładki
Junior Member

Nowe samochody VW

Post autor: Gładki » 03.07.2018, 21:46

Witajcie,

Od jakiegoś czasu zajmuje się sprzedażą nowych samochodów z naszym ulubionym logo w tle. W związku z tym, że w naszym salonie jestem odpowiedzialny między innymi za sprzedaż w kanale internetowym pomyślałem, że może pora w końcu ujawnić się z tym faktem na forum. W dzisiejszych czasach coraz więcej osób kupuje samochody (i nie tylko) poza miejscem swojego zamieszkania. Powody bywają naprawdę różne. Dostępność, zaangażowanie handlowca, uczciwość, obsługa, cena i pewnie wiele, wiele innych powodów o których wiedzą sami klienci. Z swojej strony mogę Wam zaoferować uczciwość i rzetelne informacje na temat sprzedawanych produktów oraz atrakcyjne ceny na samochody. Jeżeli chodzi o Naszą współpracę to widział bym to tak:

1. Oferta. Aby ją przygotować potrzebuję Imię, Nazwisko oraz kontakt w postaci telefonu i maila. Jeżeli planujecie zakup na firmę to potrzebuję jeszcze nr NIP. Z szacunku do swojego i Waszego czasu najwygodniej gdybyście wysłali mi kod konfiguracji, którą możecie zrobić na stronie VW. Będzie to pomocne nawet w przypadku gdy szukacie czegoś na już co jest fizycznie wyprodukowane bo pozwoli mi poznać wasze potrzeby i przyspieszy proces szukania auta. Wygenerowany kod wysyłacie mi na maila [email protected]. W temacie wiadomości wpiszcie proszę… VW Arteon Forum, imię i nazwisko oraz model samochodu którym jesteście zainteresowani. Tak zatytułowana wiadomości ułatwia wracanie do tematów które przeciągają się w czasie. Ceny podaję przez telefon. Nie mam zwyczaju brania udziału w konkursach ofert w związku z tym nie podaję ich w „trwałej” formie.

2. Zamówienie. Zamówienie wysyłam na waszego maila. Drukujecie je, podpisujecie i odsyłacie skan. Po wpłacie zaliczki wystawiam fakt. zaliczkową i zamawiam samochód.

3. Finansowanie. Pełen zakres ofert VW Bank dostępnych na daną chwilę czyli kredyty, leasingi, wynajmy. Jest możliwość abyście podpisali umowę u lokalnego dealera a co za tym idzie mieli także tablice rejestracyjne ze swojego miejsca zamieszkania. Technicznie wygląda to tak, że wniosek i samą już umowę generuję ja i wysyłam ją do najbliższego dealera gdzie możecie ją podpisać. Po podpisaniu umowy wysyłam dokumenty do rejestracji samochodu.

4. Ubezpieczenie. Po rejestracji wystawiam polisę na samochód, którą podpisujecie i opłacacie (gotówką lub kartą) przy odbiorze samochodu.

5. Odbiór. Na miejscu w salonie w Szczecinie. Pomyślę, jeszcze nad jakimś zorganizowanym transportem bezpośrednio do klienta. Muszę skonsultować jeszcze jedynie kwestie związane z dokumentami, które podpisujecie przy odbiorze samochodu.

Na wszystkie maile i wiadomości postaram się odpowiedzieć tak szybko jak jest to tylko możliwe.

Pozdrawiam,

Marcin Głazek

[email protected]
Ostatnio zmieniony 04.07.2018, 15:48 przez Gładki, łącznie zmieniany 1 raz.

alcalu
Senior Member

Re: Nowe samochody VW

Post autor: alcalu » 03.07.2018, 22:45

To w takim razie jaka jest planowana dostępność Arteona 2.0 190 TSI? ;)

-A

Gładki
Junior Member

Post autor: Gładki » 04.07.2018, 08:16

Hej :)

Do czwartku włącznie jestem na szkoleniu wyjazdowym. Po powrocie złoże takie zapytanie aby data była w miarę wiążąca. Mamy teraz trudny okres, który jest związany ze zmianą gamy modelowej (2019 RP) oraz nowymi homologacjami silników. Napisz mi proszę jeszcze o jaką wersję wyposażenia chodzi bo to też ma wpływ na planowany tydzień produkcyjny.

Pozdrawiam :)

Wosho
Member

Post autor: Wosho » 04.07.2018, 08:57

Z szacunku dla nas mógłbyś zmienić kopiuj wklej "VW Passat Forum".

Gładki
Junior Member

Post autor: Gładki » 04.07.2018, 13:19

Obraziłem Cię w jakiś sposób, że piszesz o braku szacunku? Temat na obu forach tyczy się tego samego. Nie widziałem większego sensu zmiany treści.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
ksibart
Senior Member

Post autor: ksibart » 04.07.2018, 14:32

VW Passat na forum Arteona. Ja bym się poczuł urażony, w końcu to auto "premium" :rolleyes:
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190

Gładki
Junior Member

Post autor: Gładki » 04.07.2018, 15:04

Nie widzę abym gdzieś wspominał o Passacie czy Arteonie tylko o samochodach nowych😉 Myślę, że nie ma o co bić piany i doszukiwać się rzeczy których nie ma😊

Pozdrawiam,

Gładki
Junior Member

Post autor: Gładki » 04.07.2018, 15:49

Zwracam honor. Znalazłem i poprawiłem😉

Pozdrawiam,

Wosho
Member

Post autor: Wosho » 05.07.2018, 07:52

Git ;)