Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
słuchajcie A jak wygląda kwestia leasingu i wymiany przedniej szyby ? Nie mam przy sobie umowy to nie sprawdzę, będę wdzięczny za radę. jechałem po A4 i dostałem kamieniem wielkości z 3 cm ( nie kłamie). widziałem jak leci, aż dziw że szyba nie strzeliła mocniej. mam porysowaną szybkę wielkości rostzaskanej pszczoły. jak to wygląda kosztowo w leasing?
- Blazio1946
- Posting Freak
Zgłoś z AC, przecież osobno spłacasz leasing a ubezpieczenie to co innego. Tak przynajmniej ja mam w operacyjnym.
Jak szyba nie pekla tylko sie zarysowala to moze byc problem z ac. Jak uznaja to pismo o zgode do leasingu, 50zl plus vat oplaty i wymieniaja. Do tego nowa naklejka tez przez laeaing chyba ze sprytny zaklad to przeklei.
Wymiana oczywiscie tylko w aso i do tego kalibracja kamery od dla i line assista
Wymiana oczywiscie tylko w aso i do tego kalibracja kamery od dla i line assista
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Sprawdź czy w AC masz ubezpieczone szyby, często gęsto w pakiecie sa też ubezpieczone. Leasingu nie obchodzi czy wymieniałeś szybę.
WV ARTEON R-LINE 190 TSI 2018
Szyby w AC to wymiana u Pana Kazia pod lasem z limitem ceny a nie w ASO z całą procedurą.
Nie polecam brać tego badziewia. Miałem w 1 roku poprzedniego samochodu i odesłano mnie poza ASO.
Pytam co z kamerami. To nie ich problem, płacą za szybę i za nic więcej.
Nie polecam brać tego badziewia. Miałem w 1 roku poprzedniego samochodu i odesłano mnie poza ASO.
Pytam co z kamerami. To nie ich problem, płacą za szybę i za nic więcej.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
- Blazio1946
- Posting Freak
U mnie na szybe też mam kilkanaście jak nie wiecej takich delikatnych odprysków. Co 2 dni autostrada robi swoje...ksibart pisze: ↑16.07.2018, 13:57Mam tak samo, ale to po autostradzie. Jak żyć?Salvatore pisze: ↑16.07.2018, 13:43Wczoraj postanowiłem porządnie wyczyścić przednią szybę i zauważyłem na niej takie mikroodpryski, wyglądające jak paprochy, ale jednak pod światło widać minimalne uszkodzenie powierzchni. Naliczyłem tego kilkanaście, więc za dużo na odpryski po kamyczkach, za wywrotką żwiru nie jechałem. Wygląda na wadę fabryczną, ktoś miał coś takiego?
Ja wzialem ubezpieczenie od dilera z samochodem i pakiet ubezpieczenia szyb gwarantuje orginalne szyby z wymiana w aso. W poprzednim samochodzie mialem rak samo i szybe po peknieciu aso wymienilo. Zalezy jaki pakiet ubezpieczenia i jaka firma.
A co do wymiany szyby to firme leasingowa bardzo to obchodzi i musisz miec ich zgode. Sprobuj potem sam sobie naklejke zalatwic jak nie przekleja...
Jak wykupujesz samochod na koniec to im wszystko jedno, a sprobuj oddac samochod z taka szyba to bedziesz z 10tys w plecy...
A co do wymiany szyby to firme leasingowa bardzo to obchodzi i musisz miec ich zgode. Sprobuj potem sam sobie naklejke zalatwic jak nie przekleja...
Jak wykupujesz samochod na koniec to im wszystko jedno, a sprobuj oddac samochod z taka szyba to bedziesz z 10tys w plecy...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
-
- Senior Member
Kolejna wada:
-Bardzo maly skręt.
-Bardzo maly skręt.
- Blazio1946
- Posting Freak
Średnica zawracania i promień skrętu jest taki sam jak w Audi A6 ale ja ostatnio jadąc za kumplem musiałem na 2 razy pokonać zawracanie a on na raz poszedł.
I nie wiem czy ja za wąsko pojechałem czy ten skręt jest słabszy?
I nie wiem czy ja za wąsko pojechałem czy ten skręt jest słabszy?
-
- Senior Member
Mam porownanie do vw cc i kia optima. Najpewniej brakowalo miejsca w nadkolu i dlatego skret taki slaby.
Audi a6 nie zawracalem akurat na tym samym parkingu.... dla pocieszenia gtr tez na jeden raz nie dal rady zawrocic
Audi a6 nie zawracalem akurat na tym samym parkingu.... dla pocieszenia gtr tez na jeden raz nie dal rady zawrocic