guttentager pisze: ↑27.12.2017, 11:43
MirrorLink nie współpracuje z Apple. Z jabłkiem masz jedynie CarPlay, który przy okazji zastępczego Superb potestowałem i doszedłem do wniosku, że mógłbym zainwestować w taki bajer maks.50zł. Ilość aplikacji wyświetlanych jest śmieszna(np.telefon, smsy, muzyka, mapy i audiobooki. Nawet audioteki nie było, ale tunein). Wszystkie i tak wygodniej mi obsługiwać z telefonu niź palcować na ekranie radia. Dla mnie to przerost reklamy nad możliwościami. Bardziej brakuje mi obsługi głosowej, którą miałem w skodzie. Nawi nie zawsze sobie z tym poradziła, tym bardziej, że działała tylko dla adresów krajowych, ale wybieranie kontaktów było dużą pomocą.
Co do Mirrorlinku i AndroidAuto niech wypowiedzią się użytkownicy sprzętu...
Co Ty gadasz. Spośród wszystkiego co testowałem to Apple CarPlay ogarnia praktycznie wszystko. YouTube Music, Google Maps. Siri dzwoni dobrze nawet na Polskie kontakty. Jedyne czego mi brakuje to wglądu do SMS. W Samsung J5 po Bluetooth mogłem je czytać. Tutaj nie mogę i o to chciałbym tylko spytać, czy jest jakiś sposób by odczytać SMS i wiadomości whatsapp przez CarPlay?
Dodatkowo CarPlay działa bezprzewodowo i nigdy nie muszę telefonu z kieszeni wyjmować... Androida trzeba kablem podpinać.
Wiem, że pisałeś to rok temu jednak kto używa audioteke? Na Twoje szczęście w nowej wersji jest już obsługa CarPlay.
PS czy ktoś ma problem z wykryciem karty SD?