Car-Net
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: Car-Net
Raczej router lub z telefonu możesz udostępnić.
- Blazio1946
- Posting Freak
Co jaki czas są aktualizowane dane np o korkach?
Ostatnio zauważyłem, że pokazuje mi zator a dojeżdżając do tego miejsca nic nie ma. Kilka takich przypadków w ciągu ostatniego tygodnia.
Ostatnio zauważyłem, że pokazuje mi zator a dojeżdżając do tego miejsca nic nie ma. Kilka takich przypadków w ciągu ostatniego tygodnia.
Ciekawi mnie jedna kwestia. Mam wersję z podgrzewaną przednią szybą, bez żadnej dodatkowej instalacji telefonicznej. Nie wpinałem żadnego car sticka. Nie mam żadnego miejsca na kartę sim. Telefon z reguły podpięty tylko pod BT bez hotspotu (chyba że jadę w dłuższą trasę).
Mimo to codziennie mam w aplikacji bieżącą pozycję samochodu, dane podróży, zdalne miganie światłami itp.
Pytanie: w jaki sposób samochód wysyła dane do serwera żeby aplikacja je wyświetlała?
W instrukcji car net podkreślają konieczność udostępnienia internetu dla systemu multimedialnego. Może odpowiedź jest banalna, a samo pytanie głupie - nie mniej z góry dziękuję za odpowiedź na tą nurtującą mnie kwestię.
Mimo to codziennie mam w aplikacji bieżącą pozycję samochodu, dane podróży, zdalne miganie światłami itp.
Pytanie: w jaki sposób samochód wysyła dane do serwera żeby aplikacja je wyświetlała?
W instrukcji car net podkreślają konieczność udostępnienia internetu dla systemu multimedialnego. Może odpowiedź jest banalna, a samo pytanie głupie - nie mniej z góry dziękuję za odpowiedź na tą nurtującą mnie kwestię.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
-
- Member
Z obserwacji innych użytkowników, do działania tych usług Car-Net'u wykorzystywana jest karta sim odpowiadająca za połączenia alarmowe samochodu, która jest standardowym wyposażeniem w każdej wersji.
- Blazio1946
- Posting Freak
Karta jest tylko do lokalizacji i emergency call.
Do.car netu/ internetu, router udostępnianie z telefonu lub instalacja biznes i chyba comfort też.
Do.car netu/ internetu, router udostępnianie z telefonu lub instalacja biznes i chyba comfort też.
- Blazio1946
- Posting Freak
Nie pamiętam w jakim wątku było o alarmie... czy działa, jak sprawdzić czy jest, jak aktywować.
Dzisiaj będąc na myjni, klucz w kieszeni, żona w aucie.
Samochód się zamknął, czujniki w klamkach reagują na ciepłą wodę, po minucie może po dwóch włączył się alarm. Wykrył ruch w środku samochodu.
Po 30 minutach dostałem powiadomienie maila.
Dzisiaj będąc na myjni, klucz w kieszeni, żona w aucie.
Samochód się zamknął, czujniki w klamkach reagują na ciepłą wodę, po minucie może po dwóch włączył się alarm. Wykrył ruch w środku samochodu.
Po 30 minutach dostałem powiadomienie maila.
Kurde, trochę długo... W takim przypadku każda minuta się liczy. Ja zauważyłem u siebie, że jak ustawiłem sobie powiadomienie o opuszczeniu zdefiniowanego obszaru na maila to zadziałało raptem ze trzy razy, a powinno codziennie. Słabo im to wyszło...
- Blazio1946
- Posting Freak
Mail o opuszczeniu obszaru przychodzi mi po kilkunastu sekundach. Częściej działa niż nie ale w ostatnim tygodniu tylko raz dostałem informacje.
Ja nie mam instalacji biznes i routera w samochodzie, a u mnie wbudowana karta sim pozwala na calodobowy dostęp do carnetu, informacje o zasiegu, spalaniu ,zamruganie światłami itp.Blazio1946 pisze: ↑30.08.2018, 15:21Karta jest tylko do lokalizacji i emergency call.
2.0 TSI 190 KM