Akcesoria do Arteona
Re: Akcesoria do Arteona
No właśnie czekam. Są już chyba na Okęciu. Mam nadzieję że lada dzień już je zamontuję.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
Dzislac to dzislaja na pewno i fajnie wygladaja , zastanawiam sie tylko jak bedzie z jakoscia, kiedy padnie jakas dioda albo elektronika tym sterujaca. Klimat mamy taki a nie inny i nie wiem czy chinczycy wzieli to pod uwage...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
No nie przesadzaj aż tak . Nawet producenci samochodów nie wiedzą gdzie ich samochód zawędruje. Mam X5 z ciepłej Florydy a jeździ teraz w klimacie umiarkowanym i nic z elektroniką się nie dzieje. Ja powiem tak. Zacząłem kupować do X części w Azji i nie różnią jakością wykonania i trwałością od tych serwisowych zakładając okres gwarancyjny na część serwisową - no chyba że ceną, bo różnica jest nawet 4 x mniejsza. Na tym portalu sprzedają producenci a nie jak u nas handlarze, którzy również tam się zaopatrują albo pośredniczą w sprzedaży . Jest jeszcze jedna aukcja z Azji, to jest Alibaba.com ale tam masz już sprzedaż hurtową i tam możesz dyktować cenę, ale chyba przy zakupie min 1000 szt. A zresztą jak coś padnie to wracasz do oryginału i zamawiasz nowe, wszystko w rękach kursu dolara . Chyba że władza zrealizuje swój zamiar i zabierze się, wg nich, za"złodziei" którzy kupują taniej w Azji 1 szt. i nie płacąc podatku w postaci cła od zakupów. Więc trzeba się śpieszyć z zamówieniami, albo zmienić władzę .
Producenci samochodow biora pod uwage znacznie wiekszy margines jakosciowy niz chinscy producenci akcesoriow. Odlafalem te kierunki i podobaja mi sie tez. Homologacji to nie ma ale tego przy aktualnym oswietleniu samochodow nikt nie dojdzie
- Blazio1946
- Posting Freak
I napisz czy ciezko sie to zaklada. Bo chyba trzeba szklo wyciagnac z lusterka?
Ok, ok. Wrzucę jak to wygląda. Szkoda, że przednie nie są dynamiczne.
A tu jest film z demontażu w B8
https://www.youtube.com/watch?v=RD_ih1d08FU
A tu jest film z demontażu w B8
https://www.youtube.com/watch?v=RD_ih1d08FU
Mam takie dynamiczne kierunki w lusterkach w Artku od ok. 6 miesięcy. Na razie jakościowo bez zastrzeżeń. Montaż to 5 minut na stronę - jak na filmie powyżej.
Ostatnio zmieniony 22.09.2018, 15:38 przez artfs, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale jak szklo wyjmowales? Masz taka przyssawke czy czym?
- Blazio1946
- Posting Freak
Tą przyssawkę identyko kupisz w castoramie za 10zł.