Szyby bezramkowe
Re: Szyby bezramkowe
No właśnie Arteon to nie ideał ale idealnego samochodu nie ma, natomiast zgadam się z tym że stosunek cena/jakość optymalny.
I tak naprawdę faktycznie kilka drobiazgów do poprawienia lub dodania i już było by bardzo dobrze.
I tak naprawdę faktycznie kilka drobiazgów do poprawienia lub dodania i już było by bardzo dobrze.
Czy mógłby ktoś z Was nagrać szum przy 140km/h? Ja mam wrażenie ze od 100km/h przy slupkach a i b przedostają sie lekkie szumy i tak jakby podmuchy wiatru. Jeżdziłem wersją testową i mam wrażenie ze czegos takiego nie było.
Ja jutro postaram się pokazać swoje nagranie.
Ja jutro postaram się pokazać swoje nagranie.
- Blazio1946
- Posting Freak
Szum wynika z oporu powietrza, będzie zawsze słychać ok 140km/h.
Swist to cos innego.
Tu masz 200km/h bez dodatkowego wyciszenia
https://m.youtube.com/watch?v=Dbc1ObvzzQE
Swist to cos innego.
-
- Junior Member
Witam czy podczas zamykania drzwi kierowcy słychać u kolegów jakiś taki dziwny trzask luźnej szyby, (szyba zamknięta, lekko uchwalona na otwarcie) tylko jedne drzwi te najczęściej używane. W trzech pozostałych jest odgłos taki jak nówka z salonu. Przebieg 18000 km.
U mnie również nic takiego nie występuje przebieg ok 20k, ostatnio nawet nic nie świszczy.
- Blazio1946
- Posting Freak
Skoro to dotyczy tylko jednych drzwi to trzeba zgłaszać niech serwis poprawi.AndrzejAlex pisze: ↑02.10.2018, 23:57Witam czy podczas zamykania drzwi kierowcy słychać u kolegów jakiś taki dziwny trzask luźnej szyby, (szyba zamknięta, lekko uchwalona na otwarcie) tylko jedne drzwi te najczęściej używane. W trzech pozostałych jest odgłos taki jak nówka z salonu. Przebieg 18000 km.
A czy to normalne, że szum oporu powietrza słychać już od ok 90 km/h? W wersji z pakietem wyciszenia jest różnica?Blazio1946 pisze: ↑12.09.2018, 07:55Szum wynika z oporu powietrza, będzie zawsze słychać ok 140km/h.
Swist to cos innego.
Nie, to nie jest normalne.
Jeździłem trzema B8 i teraz drugim Arteonem i nie słyszę różnicy pomiędzy żadnym z nich. Powiedziałbym nawet, że w Arteonie jest trochę ciszej. Nigdy nie miałem pakietu wyciszającego.
Jeżeli są zbyt uciążliwe szumy, to przejedź się innym Arteonem z serwisu do porównania, bo być może w Twoim są jakieś nieprawidłowe szczeliny lub inne problemy, a po niektórych wpisach na forum widać, że takie rzeczy się zdarzają.
Jeździłem trzema B8 i teraz drugim Arteonem i nie słyszę różnicy pomiędzy żadnym z nich. Powiedziałbym nawet, że w Arteonie jest trochę ciszej. Nigdy nie miałem pakietu wyciszającego.
Jeżeli są zbyt uciążliwe szumy, to przejedź się innym Arteonem z serwisu do porównania, bo być może w Twoim są jakieś nieprawidłowe szczeliny lub inne problemy, a po niektórych wpisach na forum widać, że takie rzeczy się zdarzają.
Dzięki za szybką odpowiedź. Gwizdów żadnych nie ma, jedynie szum powietrza. Coś jakbym nie domknął szyb. Przetestuję innego Arteona i porównam.