Nie weryfikowałem tego ale może nie ma zimowych samouszczelniających się opon w tym rozmiarze?
Koła zimowe - Arteon
- Xfelgi_pl
- Member
- Kontakt:
Re: Koła zimowe - Arteon
R-Line 2.0 BiTDI SCR 4MOTION 176 kW 240 KM Biały "Pure"
OK, tylko ze nie ma obowiązku posiadania opon "Seal Inside". Niweim czy to warunki homologacji?,
W Polsce jakos nie przywiazuje sie do tego uwagi jaki rozmiar ogumienia do danego modelu, ale juz np. w niemczech czy Austri nawet Policja sprawdza wlasnie z naklejki czy dany rozmiar jest zgodny z wskazanym/zalecanym/ przez producenta.
W Polsce jakos nie przywiazuje sie do tego uwagi jaki rozmiar ogumienia do danego modelu, ale juz np. w niemczech czy Austri nawet Policja sprawdza wlasnie z naklejki czy dany rozmiar jest zgodny z wskazanym/zalecanym/ przez producenta.
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
- Xfelgi_pl
- Member
- Kontakt:
Zapytaj w VW, policja w PL nie powinna się czepiać. Też zastanawiam się na zwykłymi oponami na zimę.lkocurek pisze: ↑08.10.2018, 15:40OK, tylko ze nie ma obowiązku posiadania opon "Seal Inside". Niweim czy to warunki homologacji?,
R-Line 2.0 BiTDI SCR 4MOTION 176 kW 240 KM Biały "Pure"
Wlasnie dostalem odpowiedz od VW GMBH, jako ze glownie chodzi mi o niemcy i Austrie tam napisaem.
" Auflagen der aktuellen ABE oder des aktuellen Gutachtens sind zu beachten
Nur wenn Rad-Reifen-Kombination im Reifenpaket/COC enthalten ist", co oznacza na moje ze przestrzegać ABE ( niewiem co to) i opini eksperta (ciekawe kto to ), i tylko z pakietem opon COC (tez niewiem).
" Auflagen der aktuellen ABE oder des aktuellen Gutachtens sind zu beachten
Nur wenn Rad-Reifen-Kombination im Reifenpaket/COC enthalten ist", co oznacza na moje ze przestrzegać ABE ( niewiem co to) i opini eksperta (ciekawe kto to ), i tylko z pakietem opon COC (tez niewiem).
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Nawet na niemcowni nie powinieneś się obawiać jazdy na innych kołach, jeżeli pojazd jest zarejestrowany w innym kraju , np. w Polandii. Co do opon czy to ma ją być np. RUN FLAT, czy SEAL INSIDE, to już wyłącznie decyzja użytkownika. Ja brałem swojego na letnich w lutym. Był właśnie na SEAL..., ale ze względu na okres zimowy dorzucili komplet gum zimowych, ale już niestety zwykłych.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190 ps
w nawiązaniu do tematu ... jakie koła zimowe kupujecie ? ja zamówiłem Nokian WR A4 245/45R18 ZONO 100V
Nokian również - poprzednio użytkowałem takowe, więc ponownie padł wybór na sprawdzony produkt
-
- Member
Ja też się myślę nad tymi nokianami co kolega sniles. Tylko zastanawiam się nad rozmiarem 17 czy 18.wedlug was jaki rozmiar będzie lepszy?
Nokian robi porządne opony jedynie co zaobserwowałem w roku 2015 miałem takowe to szybko znikający bieżnik, dlatego w tym roku wybrałem Dunlop Winter Sport 5 245/40R19 98 V XL, MFS
Akurat do Nokiana nie miałem zastrzeżeń (prod. 2015) śmigały naprawdę bardzo dobrze. Zakupione Nokiany rozmiar 18 na felgi fabryczne.