Ubezpieczenie
Re: Ubezpieczenie
Z tego co pamiętam to VW ma promocyjne ubezpieczenie 2,9% od wartości samochodu ( do wyboru Allianz, Unica i 3 nie pamiętam) ?, ubezpieczenie nie musi być od nich ale rzadko się zdarza żeby rynek zaproponował coś lepszego niż diler pod kątem zakres/cena ( nie wiem czy wszystkie ubezpieczalnie za 1szy rok nie mają % od wartości samochodu ?)
-
- Member
Mnie poinformowali, że jednak muszę wziąć od nich te ubezpieczenie.
-
- Senior Member
Diler chce zarabiac. Dzisiaj na inny samochod ppdpisalem oc ac - zamoast 3900 zaplacilem 2600. Arteon zawsze pierwsze polisy byly drogie. Oczywoscie chcieli inne oferty zeby z ceny schodzić i zawsze argumentuja " ale zewnetrzne ubezpieczenie to koszt 300netto wiecej". Wiec powiedzialem ze jak znajde taniej to ja chce od nich ale 300netto tanien niz znajde
Zakres szeroki i tylko oferty pzu warta hestia alianz
Zakres szeroki i tylko oferty pzu warta hestia alianz
-
- Senior Member
Martinez- 15% taniej powinieneś dostac.
-
- Member
No właśnie pytałem się to powiedzieli ze kategorycznie 3% wartosci. Jacekpolok a czym argumentując powinienem dostać mniej?
- Blazio1946
- Posting Freak
Nie zawsze pierwsze polisy są drogie. Ja i wielu innych odbierając samochód w grudniu 2017 załapałem się na promocję 1.9% więc za nowego Arteona wyszło mi mniej niż za 1.5 rocznego, tańszego Passata.
Teraz w aso chcą 3.2-3.8% w takim wypadku poszukam jakiegoś na własną rękę.
-
- Senior Member
Martinez najlepiej gdybys mial kontroferty- wtedy na 99% sxhodza do podobnej wartosci.
Ale oczywiscie jak nie znasz brokera to niechętnie wysyla oferty. Ja mam zawsze to samo stanowisko- pytam 2 brokerow o wycenę i daję raz jeszcze szanse dealerowi. Tym razem wygral ale przy vw cc audi renault nie korsystalem juz z ofert dealera. Przy kazdym samochodzie oferty ktore mialem na początku byly drogie. Najprosciej miec kupiona w salonie. Ale ma kosstowac tyle co mozesz dostac u brokera. Hestia tak dla przykladu daje 20% znizki jak ubezpieczasz np dom czy mieszkanie. Nazywalo sie to ubezpieczenie H7. Największym przegieciem bylo jak na spółce zoo w 2015r mialem 1 pojazd i to szkodzie calkowitej z wlasnej winy. Oferte na oc ac dostalem 12800zl na auto wartosci 30tys. Broker zrobil oferte 2400.
Ale oczywiscie jak nie znasz brokera to niechętnie wysyla oferty. Ja mam zawsze to samo stanowisko- pytam 2 brokerow o wycenę i daję raz jeszcze szanse dealerowi. Tym razem wygral ale przy vw cc audi renault nie korsystalem juz z ofert dealera. Przy kazdym samochodzie oferty ktore mialem na początku byly drogie. Najprosciej miec kupiona w salonie. Ale ma kosstowac tyle co mozesz dostac u brokera. Hestia tak dla przykladu daje 20% znizki jak ubezpieczasz np dom czy mieszkanie. Nazywalo sie to ubezpieczenie H7. Największym przegieciem bylo jak na spółce zoo w 2015r mialem 1 pojazd i to szkodzie calkowitej z wlasnej winy. Oferte na oc ac dostalem 12800zl na auto wartosci 30tys. Broker zrobil oferte 2400.
Jacekpolok, o jakich brokerach piszesz? sa brokerzy od ubezpieczenia czy takich od zakupu aut? bo szczerze się nie spotkałem z czymś takim( raczej z braku świadomości). Zazwyczaj ubezpieczenie brałem u leasingodawcy lub w salonie( co korzystniejsze).Jacekpolok pisze: ↑11.10.2018, 20:39Martinez najlepiej gdybys mial kontroferty- wtedy na 99% sxhodza do podobnej wartosci.
-
- Senior Member
Mam 3 firmy- brokerzy ubezpieczeniowi. Jeden ma tylko oferty hestia i kombinuje jak zrobic tanio. Dwoch pozostałych ma dostep do wszystkoch ofert. Dla przykladu Hestia na tych samych danych u kazdego wychodzi inaczej. Zeby porównać najlepeij miec oferte 1:1. Oni kombinują dodajac np oc w zyciu na 100k zamiast 200k, nnw rozne kwoty - ja wybieram co najważniejsze. Niestety nie da sie wybrac jednego brokera- zawsze trzeba miec minimum 2ch
Koszt zmiany ubezpieczyciela w PKO Leasing wynosi 100zł netto. Dotyczy umowy podpisanej po sierpniu 2017r. Przedtem było 300zł netto