Słabe podgrzewanie tylnej szyby i lusterek
Re: Słabe podgrzewanie tylnej szyby i lusterek
Potwierdzam, u mnie jest ta sama sytuacja. Przy zaparowanej szybie widać, że coś tam grzeją te paski, ale nie na tyle, żeby osuszyć szybko przestrzenie między nimi. Przy szronie to już całkiem lipa będzie. Toż to w Maluchu lepiej działało Przy najbliższej wizycie w salonie będę to zgłaszać, albo wcześniej spróbuję z opcją zaproponowaną przez Eldara.
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
A czy zauważyliście u siebie, że po włączeniu podgrzewania tylnej szyby pogarsza się odbiór radia? U mnie efekt jest taki, że tylko najmocniejszych stacji da się nadal słuchać, reszta dostaje mniejszych lub większych szumów, szczególnie jest to odczuwalne w trasie.
A ja zauważyłem, że im na zewnątrz zimniej tym lepiej grzanie tylnej szyby działa, pewnie moc grzania zależna jest od kilku czynników w tym głównie od temp. zewn. - to samo tyczy się lusterek, chociaż fakt że wsiadając to lusterko od strony kierowcy zawsze przetrę bo to trwa sekundę.Lazi pisze: ↑07.11.2018, 22:41Potwierdzam, u mnie jest ta sama sytuacja. Przy zaparowanej szybie widać, że coś tam grzeją te paski, ale nie na tyle, żeby osuszyć szybko przestrzenie między nimi. Przy szronie to już całkiem lipa będzie. Toż to w Maluchu lepiej działało Przy najbliższej wizycie w salonie będę to zgłaszać, albo wcześniej spróbuję z opcją zaproponowaną przez Eldara.
2.0tdi 190 fwd
W sumie niewiele miałem okazji testować na mrozie. Czyli jest nadzieja
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)
No ja juz miałem lód na szybach stąd to spostrzeżenie.
2.0tdi 190 fwd
Dzial szybciej bo zdecydowanie szybciej rozpuszcza sie szron z szyby niz osiadla mgla/woda. Grzeja slabo w porownaniu do innych samochodow ktore mialem. A im zimniej tym moga grzac slabiej a nie mocniej(mowie o tylnej szybie) bo w wyniku naprezen moglaby peknac
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Nie pisałem o szronie tylko o lodzie, szron to raczej w miastach a na wjesiach normalny lód.
2.0tdi 190 fwd
Lod tez sie szybciej rozpuszcza, najgorsza woda( osiadla rano rosa, mgla)
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Wg mnie to najgorszy lód jeśli chodzi o stronę zewnętrzną. A najgorzej jak jest od środka jakaś para (pewnie o tym mówisz).
2.0tdi 190 fwd