Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Raczej tak.
- Blazio1946
- Posting Freak
@Eldar
Czy można zakodwać czas i moc grzania foteli?
Włączamy max grzanie po 5 minutach spada na drugi, potem na pierwszy stopień i po np 20 minutach samo się wyłącza.
Czy można zakodwać czas i moc grzania foteli?
Włączamy max grzanie po 5 minutach spada na drugi, potem na pierwszy stopień i po np 20 minutach samo się wyłącza.
Sorry za głupie pytanie ale tak to działa czy tak byś chciał?Blazio1946 pisze: ↑06.12.2018, 12:56Włączamy max grzanie po 5 minutach spada na drugi, potem na pierwszy stopień i po np 20 minutach samo się wyłącza.
Można ustawić temperatury każdego stopnia, zmienić czas nagrzewania, czas przejścia z jednego stopnia do drugiego.
Jest dużo parametrów do tego tylko trzeba uważać żeby czegoś nie zapalić
- Blazio1946
- Posting Freak
W opisany sposób działa w eklasie w213
Tak bym chciał żeby działało bo teraz trzeba samemu zmienić lub wyłączyć grzanie.
Tak bym chciał żeby działało bo teraz trzeba samemu zmienić lub wyłączyć grzanie.
Czy może ktoś z was przypomnieć, o co chodziło z tym kodowaniem kluczyka przy włączonym zapłonie? Coś tu kiedyś czytałem, ale teraz za nic nie mogę tego znaleźć.
Raczej chodziło chyba o to, że można zamknąć auto z włączonym zapłonem/silnikiem właśnie z kluczyka.
Coś wspaniałego np. w lato jak idziesz na chwilę do wiejskiego sklepu.
Poprawcie mnie jeżeli się mylę.
No i przyszła kolej na mnie.
W sumie to co chciałem mam.
Nie mogę sprawdzić 3 rzeczy:
Osuszania hamulców, chciałbym to po prostu wyłączyć. Moje hamulce są na tyle gorące że nie ma sensu nimi stale drzeć. Prosi o login.
I to samo dla zmiany konfiguracji XDS. Jeździłem trochę Cuprą i tam jest opcja Hard czy mocno i dość fajnie to latało. Ale także prosi o login.
Staging - czy dla AiD to jest dostępne?
W sumie to co chciałem mam.
Nie mogę sprawdzić 3 rzeczy:
Osuszania hamulców, chciałbym to po prostu wyłączyć. Moje hamulce są na tyle gorące że nie ma sensu nimi stale drzeć. Prosi o login.
I to samo dla zmiany konfiguracji XDS. Jeździłem trochę Cuprą i tam jest opcja Hard czy mocno i dość fajnie to latało. Ale także prosi o login.
Staging - czy dla AiD to jest dostępne?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Staging czyli test zegarów? Jeśli o to chodzi to tak, mam u siebie.
Też bym się dowiedział jak wyłączyć osuszanie hamulców i pokombinowanie z XDS
Też bym się dowiedział jak wyłączyć osuszanie hamulców i pokombinowanie z XDS
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Znalazłem do osuszania 40304. Ale teraz wywala mi 7F nieprawidłowy tryb diagnozy...
Dla XDS jest 20103. Od razu wywala jakiś komunikat. Wyłączenie/włączenie zapłonu załatwia problem.
Jest jeszcze w sterowniku Napęd na 4 koła 22 Adaptacja i parametr Wytłumienie,sposób naprężania. Standard, zwiększona trakcja, zredukowane hałasy. Jeden dzień jeździłem na zredukowanych halasach i faktycznie nie strzela z haldexa ale jakby trudniej zarzucić tyłem. Teraz zmieniam na trakcję. Zobaczymy co to zmieni.
Dla XDS jest 20103. Od razu wywala jakiś komunikat. Wyłączenie/włączenie zapłonu załatwia problem.
Jest jeszcze w sterowniku Napęd na 4 koła 22 Adaptacja i parametr Wytłumienie,sposób naprężania. Standard, zwiększona trakcja, zredukowane hałasy. Jeden dzień jeździłem na zredukowanych halasach i faktycznie nie strzela z haldexa ale jakby trudniej zarzucić tyłem. Teraz zmieniam na trakcję. Zobaczymy co to zmieni.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit