Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Odebrałem Artełona. Przejechałem od dealera ok 400 km prędkością 130-150; wpadłem na chwilę do Wawy... i w korku zaczęło "napierd**" nad prawym przednim kołem jakby silnik miał się rozlecieć. Wyobrażacie sobie panikę w pierwszym momencie - co jest grane...
Później domyśliłem się, że może to uruchomiło się oczyszczanie filtra? Po chwili ustało, ale czy to możliwe, że przy przebiegu 400 km już załączyło się oczyszczanie filtra dpf? W korkach stałem z 10 minut raptem...
W żadnym dieslu tak nie miałem... co za dziadostwo
Później domyśliłem się, że może to uruchomiło się oczyszczanie filtra? Po chwili ustało, ale czy to możliwe, że przy przebiegu 400 km już załączyło się oczyszczanie filtra dpf? W korkach stałem z 10 minut raptem...
W żadnym dieslu tak nie miałem... co za dziadostwo
Nic takiego u mnie się nie działo - a przejechane ledwo 2200 około, i zgodnie z zaleceniem instrukcji 1500-2000 bardzo delikatna jazda pro-eko, emeryt drajw
Nie ma co mu żałować
Staram się dbać o pojazdy, które użytkuje taka pasja motoryzacyjna zaszczepiona z przezornością
Nie no ja też dbam. Serwis ponad normatywny bo nie wierzę w te wszystkie „long lajfy”. Ale silnik tdi musi jeździć dynamicznie bo się zamuli
Czy to normalne, żeby w aucie za ćwierć miliona skóra Nappa miała takie 'kwiatki'?
-
- Senior Member
Gdyby tak bylo na kazdym fotelu to super- jak w mercedesie s klasse. Ps. To nie jest normalne. Pelna skora w volkswagen sie szybko niszczy. Lepiej jednak wyglada. Porownuje pelna skora bez wentylacji i polskore jaka mam w arteon. Wygnoata soe dosc mocno pelna skora, usiadlem na kluczykach z innego auta ktore zostaly na fotelu i juz nie usunę uszkodzenia. Cos za cos
Mialem podobnie. Wymiana obicia na gwarancji
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Kriss,
Ten sam fotel/strona fotela? Bo gdziś już też w necie znalazłem, że ktoś miał z tym 'problem'.
Problem w tym, że jest to auto które zamierzam kupić (nowe u dilera na placu) i teraz nie wiem co dalej czy auto odpuścić czy odebrać 'z uwagami' i potem bawić się z gwarancją....
Ten sam fotel/strona fotela? Bo gdziś już też w necie znalazłem, że ktoś miał z tym 'problem'.
Problem w tym, że jest to auto które zamierzam kupić (nowe u dilera na placu) i teraz nie wiem co dalej czy auto odpuścić czy odebrać 'z uwagami' i potem bawić się z gwarancją....
Jako warunek podaj wymianę tej tapicerki. Niech sobie reklamują przed sprzedażą.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit