Skrzypiące zawieszenie?
Re: Skrzypiące zawieszenie?
Pojezdzilem caly dzien i calkowita cisza, nic nie trzeszczy. Tak ze chyba smarowanie rozwiazalo problem. Zobacze jeszcze kilka dni czy to nie efekt wczorajszej ulewy
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Przerabiałem temat w Golfie i TPI z trzeszczeniem - trzeba smarować okołu co roku, inaczej wraca. Jeśli jest TPI, to prewencyjnie można zgłaszać trzeszczenie na gwarancji, smarują wyjątkowo chętnie nie stwarzając problemu.
Po kolejnym dniu jezdzenia moge poteierdzic ze smarowanie tulei wahaczy rozwiazalo problem skrzypienia
- Blazio1946
- Posting Freak
Dzisiaj mi też posmarowali, koleś z aso dumnie oświadczył, że mają specjalny preparat na tą przypadłość.
Zobaczymy jak przymrozi.
Zobaczymy jak przymrozi.
Ciekawe czy preparat jest wieczny i się nie wypłukuje. Czekamy na newsy z użytkowania.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Zastanawiam się - kiedy ten objaw zacznie się u mnie hm.. we will see...
U mnie zaczęło też skrzypieć zawieszenie, 11 tys km przebiegu. Umówiony jestem w serwisie w przyszłym tygodniu na smarowanie. Temat jest znany w ASO. Mam nadzieje że wizyta pomoże w usunięciu skrzypienia.
Na chwile pomoże dopóki smar się znowu nie wypłucze.
Pewnie tak, trzeba bedzie to co jakis czas powtarzac...
W octavi III za 80 tyś zł mi to skrzypiało... ale że ten sam problem będzie miał arteon za dwa razy tyle kasy to się nie spodziewałem...