Montaż drugiego systemu zabezpieczenia/alarmu
-
- Junior Member
Montaż drugiego systemu zabezpieczenia/alarmu
Witam
Jestem nowy na forum :-)
Obecnie czekam na swojego R-Line, który miał być w grudniu ale lekkie opóźnienie sie pojawiło i będzie dopiero na początku Stycznia.
Przeglądam od kilku dni forum i nie znalazłem nic odnośnie innych dostępnych systemów zabezpieczenia samochodu.
Czy ktoś z Was montował jakiś system zabezpieczenia, mechaniczny lub elektroniczny ??
Jestem nowy na forum :-)
Obecnie czekam na swojego R-Line, który miał być w grudniu ale lekkie opóźnienie sie pojawiło i będzie dopiero na początku Stycznia.
Przeglądam od kilku dni forum i nie znalazłem nic odnośnie innych dostępnych systemów zabezpieczenia samochodu.
Czy ktoś z Was montował jakiś system zabezpieczenia, mechaniczny lub elektroniczny ??
R-Line 2.0 TDi 4x4
Re: Montaż drugiego systemu zabezpieczenia/alarmu
Czy ja wiem czy jest sens? Fabryczny alarm jest w miarę ok. Lepiej kup GAP-a. Jak mają ukraść to jakaś blokada raczej ich nie powstrzyma.
Chociaż pamiętam, że kolegi Seata Leona I nie byli w stanie ukraść bo miał odcięcie paliwa zaraz po uruchomieniu jak się nie zrobiło na radiu "głośniej-ciszej" za pomocą gałki. Smaczku dodawał fakt, że to było radio ze zdejmowanym panelem. To uratowało jego 1.9TDI 130KM.
Miałem kiedyś w aucie tą pastylkę. Osobiście jest to uciążliwe.
Z wypożyczalni pamiętam jak miałem B8 to gość miał w pełni kontrolę nad autem tzn. na moje żądanie odciął możliwość odpalenia auta zdalnie. Ale włączać i wyłączać za każdym razem takie coś?
Chociaż pamiętam, że kolegi Seata Leona I nie byli w stanie ukraść bo miał odcięcie paliwa zaraz po uruchomieniu jak się nie zrobiło na radiu "głośniej-ciszej" za pomocą gałki. Smaczku dodawał fakt, że to było radio ze zdejmowanym panelem. To uratowało jego 1.9TDI 130KM.
Miałem kiedyś w aucie tą pastylkę. Osobiście jest to uciążliwe.
Z wypożyczalni pamiętam jak miałem B8 to gość miał w pełni kontrolę nad autem tzn. na moje żądanie odciął możliwość odpalenia auta zdalnie. Ale włączać i wyłączać za każdym razem takie coś?
-
- Junior Member
Myślałem nad czymś takim jak na zdjęciu.
Wiem ze to trochę źle wygląda i jest uciążliwe, ale chyba potrafi lekko zdenerwowac potencjalnego złodzieja przy próbie odjechania.
Wiem ze to trochę źle wygląda i jest uciążliwe, ale chyba potrafi lekko zdenerwowac potencjalnego złodzieja przy próbie odjechania.
R-Line 2.0 TDi 4x4
Naprawdę uważasz, że ta blokada powstrzyma gościa, który sprzętem za kilkadziesiąt tys. otworzy Arteona i go odpali?
To jest dobre na jakieś Golfy IV/V kiedy to "zwykli" goście ze śrubokrętem chcą ukraść auto.
Osobiście darowałbym sobie takie cyrki. Jak mają ukraść bo mają zamówienie na Twój model to nic ich nie powstrzyma. Smutne ale prawdziwe.
Utrudnisz sobie tylko życie na codzień. Wiem bo rodzice takie coś mają w aucie z 2004r.
To jest dobre na jakieś Golfy IV/V kiedy to "zwykli" goście ze śrubokrętem chcą ukraść auto.
Osobiście darowałbym sobie takie cyrki. Jak mają ukraść bo mają zamówienie na Twój model to nic ich nie powstrzyma. Smutne ale prawdziwe.
Utrudnisz sobie tylko życie na codzień. Wiem bo rodzice takie coś mają w aucie z 2004r.
-
- Junior Member
Tak, racja z tym ze jak chcą ukraść to załaduje na lawete.
A inne zabezpieczenia ??
A inne zabezpieczenia ??
R-Line 2.0 TDi 4x4
W każdym przypadku jak się VW uprze to Ci uwali gwarancję za ingerencję w skrzynię/elektryke.
Dowiedz czy coś robią w salonie. Jak nie to ja dałbym sobie spokój. Dobre ubezpieczenie i tyle. To tylko auto.
Jak będziesz mieć dobre zabezpieczenie, złodziej nie będzie mógł ukraść auta to jeszcze dla zatarcia śladów odpali w środku gaśnicę i dopiero bedziesz mieć jazdę.
Dowiedz czy coś robią w salonie. Jak nie to ja dałbym sobie spokój. Dobre ubezpieczenie i tyle. To tylko auto.
Jak będziesz mieć dobre zabezpieczenie, złodziej nie będzie mógł ukraść auta to jeszcze dla zatarcia śladów odpali w środku gaśnicę i dopiero bedziesz mieć jazdę.
A co z lokalizacja? W każdym Arteonie jest w standardzie...chyba to też jest jakaś przeszkoda dla potencjalnego złodzieja?
2.0 TSI 190 KM
-
- Junior Member
Jest napewno, tylko to jest sygnał GSM i GPS które to można zagłuszyć, a to jest proste i łatwe.
Dlatego myślałem o czymś niestandardowym, nie firmowym VW.
Dlatego myślałem o czymś niestandardowym, nie firmowym VW.
R-Line 2.0 TDi 4x4
BearLock to tandeta dobra do samochodów jakie ktoś tu wymienił. Jak już planujesz coś założyć to jakieś drugie immo z pastylką abyś nie wiedział że to masz. Np. Meta M43 lub podobne.
Ale ktoś kradnie Arteony?
Ale ktoś kradnie Arteony?
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Taką mechaniczną blokadę miałem w poprzednim samochodzie (Octavia II) w spadku po pierwszym właścicielu i użyłem kilka razy na początku. Było to na tyle upierdliwe, że później się już nie chciało używać. Wg mnie najlepszymi zabezpieczeniami są niestandardowe założone w nietypowych miejscach najlepiej przez właściciela
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM (MY2018)