Discover Pro vs Discover Media
RE: Volkswagen Arteon - Wasze opinie
W kwestii wyboru pomiędzy DM a DP to w innym wątku ktoś pisał, że jakość dźwięku jest lepsza przy DP (porównując auta bez Dynaudio). Czy ktoś może to jednoznacznie potwierdzić?
- guttentager
- Member
to moim zdaniem siła sugestii. Oczywiście ustawienia EQ, każdy wybiera indywidualnie, ale jestem pewien, że głośniki w obu przypadkach są te same, a one szybciej "wysiadają" niż wzmacniacz. Oczywiście mowa bez dynaudio.
Jeśli chcesz mieć lepszy dźwięk, kup znaczek dynaudio i umieść go na drzwiach. Zdziwisz się, ile ludzi zacznie chwalić jakość odsłuchu
Sam kiedyś wsadziłem znaczek Bose do skody (mimo, że bose wcale nie dostarcza sprzętu). Wiele osób się nabrało....
Jeśli chcesz mieć lepszy dźwięk, kup znaczek dynaudio i umieść go na drzwiach. Zdziwisz się, ile ludzi zacznie chwalić jakość odsłuchu
Sam kiedyś wsadziłem znaczek Bose do skody (mimo, że bose wcale nie dostarcza sprzętu). Wiele osób się nabrało....
Ostatnio zmieniony 17.10.2017, 09:02 przez guttentager, łącznie zmieniany 1 raz.
A czy możliwości ustawień EQ są w obu radiach takie same? Głośniki są te same w obu wersjach, ale jeśli źródło dźwięku się różni, to i efekt końcowy tez będzie różny. Czy układy odpowiadające za emisję dźwięku w obu radiach są takie same?
RE: Discover Pro vs Discover Media
Tak wygląga to okienko "manewry" w DP:
Funkcja wyciszenia w nowym Discovery Pro 2017
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fhKQSlBR_Kk[/video]
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fhKQSlBR_Kk[/video]
Ostatnio zmieniony 18.10.2017, 11:28 przez kubelt, łącznie zmieniany 1 raz.
czesc,
Dostalem info ze wraz z koncem roku, wygasa wspolpraca VW z google, i tak wlasciwie to większość funkcji on-line będzie nie dostepna. ktoś potwierdza?
Dostalem info ze wraz z koncem roku, wygasa wspolpraca VW z google, i tak wlasciwie to większość funkcji on-line będzie nie dostepna. ktoś potwierdza?
Na koniec wrzesnia dostalem juz takie info. W passacie mislem opcje google earth i viev w arteonie wogole tych opcji brak. A szkoda bo z google earth czesto korzystalem
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Re: RE: Discover Pro vs Discover Media
Widziałem, że odebrałeś swoją srebrną strzałę ;-) Możesz napisać jak to faktycznie wygląda?guttentager pisze: ↑06.10.2017, 11:41dlatego napisałem o tym, że jest to zaczytane. Potwierdzę, jak sprawdzę, ale nie mam jeszcze na czymkubelt pisze:trudno jest mi w to uwierzyćguttentager pisze: 360'view: podobno wyświetlany jest tylko na DP, a nie na DM.
Re: Discover Pro vs Discover Media
Mam DM i mam 360
Re: Discover Pro vs Discover Media
Czy ktoś orientuje się gdzie zamontowany jest wzmacniacz od dynaudio? Auto mam miesiąc i nerwicy dostaje z tym systemem. Na początku wydawało mi się że gra to całkiem nieźle ale gdy teraz słucham swoich ulubionych piosenek wiem że coś jest nie tak. W poprzednim aucie miałem Clariona DXZ 958 także z dolby pro logic 2.0 i z całym szacunkiem ten w Discovery Pro to jakaś kpina nie mająca nic wspólnego z DP2. Zamierzam rozebrać wzmacniacz i zobaczyć jakie układy tam siedzą. Czy jest to tylko wzmacniacz czy może ma jakiś badziewny procesor dźwięku wbudowany który trzeba usunąć /przeprogramować
Ponadto opcja Dolby prologic nie działa z radiem FM ale z mp3 już tak. Co świadczy że prawdopodobnie niema procesora Dolby prologic - ten powinien występować jako osobny fizyczny procesor na płytce drukowanej tylko vw zastosował cyfrową ( software- ową) obróbkę coś ala pseudo surround - a do takiej obróbki system musi wczytać część piosenki np mp3 obrabia ją i odtwarza, dlatego nie działa to w czasie rzeczywistym tzn z FM. Po za tym że brak jakiejkolwiek przestrzenności dźwięku poza podbiciem basów i tonów wysokich.
Ponadto opcja Dolby prologic nie działa z radiem FM ale z mp3 już tak. Co świadczy że prawdopodobnie niema procesora Dolby prologic - ten powinien występować jako osobny fizyczny procesor na płytce drukowanej tylko vw zastosował cyfrową ( software- ową) obróbkę coś ala pseudo surround - a do takiej obróbki system musi wczytać część piosenki np mp3 obrabia ją i odtwarza, dlatego nie działa to w czasie rzeczywistym tzn z FM. Po za tym że brak jakiejkolwiek przestrzenności dźwięku poza podbiciem basów i tonów wysokich.