Przekłamująca rezerwa 240 TDI
Re: Przekłamująca rezerwa 240 TDI
Jak raz zjeździłem rezerwę do 0km (a w zasadzie -5km), to zasięg się zmniejszał bardzo przewidywalnie i dojechałem tak jak wskazanie pokazywało przy włączeniu się rezerwy.
- Blazio1946
- Posting Freak
Ze wskazaniem 0 zasięgu też raz mi się zdarzyło przejechać kilka km ale nie polecam.
Mam podobne odczucie, zapala się rezerwa około 70km zasięgu, lecz pózniej zasięg spada w tępie 1km na 4km
Niewiem czy to wina softu, konstrukcji baku, chwilowego spalania,
Poprzednio w insigni rezerwa zapala się około 90km to mniej więcej tyle można było przejechać.
Niewiem czy to wina softu, konstrukcji baku, chwilowego spalania,
Poprzednio w insigni rezerwa zapala się około 90km to mniej więcej tyle można było przejechać.
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Niestety, w tym aucie lepiej nie dopuszczać do rezerwy, co oczywiście wypacza sens jej istnienia. Dziś odstawiłem go na akcje serwisową pod tytułem "drut w tyłku". Zapytam, co z tą rezerwą.
Taki sam problem mialem w 280 TSI. Paliwa zabraklo przy wskazaniu 25km (jechalem na stacje). Pierwszy raz mialem taka sytuacje. Polaczylem sie z infolinia VW i pani powiedziala, ze nie miala jeszcze takiego przypadku. Powiedziala, ze moze przyslac pomoc ale odplatnie. Czyli finalnie za zle wskazania komputera odpowiada sam klient.
Mi w 280 TSI zabrakło łącznie 2 razy - 15, 40 - podobno miałem zapowietrzony zbiornik - zatkało się odpowietrzenie.
Tak poprawili że następnym razem zabrakło mi przy 110 - także 2 krotnie..
Teraz odstawię go z pustym bakiem i nie odbieram dopóki nie będzie wskazania na zero.
Tak poprawili że następnym razem zabrakło mi przy 110 - także 2 krotnie..
Teraz odstawię go z pustym bakiem i nie odbieram dopóki nie będzie wskazania na zero.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
190 TSI, udało mi się zejść do 15km, ale już się bałem, że zaraz stanę
Na początku rezerwę włączał mi przy 70km, potem przez jakiś czas przy 60km, ostatnio włącza mi regularnie przy 40km
Na początku rezerwę włączał mi przy 70km, potem przez jakiś czas przy 60km, ostatnio włącza mi regularnie przy 40km
Dobiłem jadąc na święta do zera... dawno tak spiety nie przejechałem kolejnych, może 3km i wolę nie sprawdzać czy będą ujemne wartości swoja droga Octavia zrobilem jakieś 30 km gdy wskazówka już nie drgała a Avensis nie stanął nawet po ponad 50km jadąc z 0 dystansem do pokonania. Teraz Arteon włącza komornika przy okolo 80-70km a 5km zdejmuje z licznika po przejechaniu okolo 3km...taka sytuacja.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
-
- Junior Member
W mojej obecnej Cytrynie C5 2.0TDi 167 KM przy wskazaniu 0 km na komputerze moge zrobic jakieś 15-20km. Francuska myśl technologiczną
Pare razy przy wyjeździe z Psiaka (Wroclaw) w stronę Jelcza mialem 0 km i dojechałem a to ok 20 km.
Pare razy przy wyjeździe z Psiaka (Wroclaw) w stronę Jelcza mialem 0 km i dojechałem a to ok 20 km.
R-Line 2.0 TDi 4x4
Dziś jadąc zapaliła się rezerwa ok 70km, ale nie ze miałem kilka spraw do załatwienia to uznałem ze zatankuje na koniec dnia,
I tak tu psikus, po przejechaniu ok 30km, zasięg pokazuje 20km, zaczęło auto tracić moc,zapaliła się EPC, i zgasł. Komunikat "uruchom samochód ręcznie".
Brakło paliwa!!! Ogarniałem inny transport i nalałam do banki po płynie 4L i wlewalem do baku. Odpalił chodź obawiałem się ze się zapowietrzył lub zbyt mało wlalem
Ale spojrzenie przechodniów: auto za ponad 200 koła i paliwo z banki leje:)
I tak tu psikus, po przejechaniu ok 30km, zasięg pokazuje 20km, zaczęło auto tracić moc,zapaliła się EPC, i zgasł. Komunikat "uruchom samochód ręcznie".
Brakło paliwa!!! Ogarniałem inny transport i nalałam do banki po płynie 4L i wlewalem do baku. Odpalił chodź obawiałem się ze się zapowietrzył lub zbyt mało wlalem
Ale spojrzenie przechodniów: auto za ponad 200 koła i paliwo z banki leje:)
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION