Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Powiedz że jesli wszystkie Arteony które mają w salonie w tym demówka tak mają to trudno, a jak nie to niech sie wezmą do roboty i za.....ją za grubą kasę od VAG, to nie tan czas żeby wszystko zbywać TTTM
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
-
- Senior Member
Arteon to nie jest renault laguna z wadliwym silnikiem, velsatisem z dramat- elektryką, audi z silnikami 2,5 co to serwis sobie nie radzi.... ale wady ma . Po wielkiej aferze dieslowskiej spodziewalen sie po pierwsze dopracowanego samochodu a po drugie obsługi serwisowej na nakwyzszym poziomie. A tu z tego co czytam: serwis swostow nie slyszy, z gwarancji wymiana na nowy wylaczona, maska mimo ze krzywa to w normie itd ale linia super, emergency asist, keyless z blokadą, rest, spasowanie deski, oddanie mocy- dla mnie ok
Jeśli chodzi o syf pod maską... u mnie to samo. Nie chodzi o kurz. Ewidentnie to sól z drogi która wpada pod maskę przez różne szczelink i wszystkie plastiki uwalone na biało.
Poza tymi kilkoma drobnostkami które tu wymieniamy jazda Artem coraz bardziej mi się podoba
Poza tymi kilkoma drobnostkami które tu wymieniamy jazda Artem coraz bardziej mi się podoba
Dochodz sie jak kest wyrazna roznica bo gwarancja na spasowanie to tylo 6mcy albo 10tys km. U mnie byla krzywa listwa na drzwiach i wymienili
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
U mnie teraz wysiało na chromach z obu stron i tył...
Pytanie czy mając gwarancję na 5 lat mogę zgłosić ten problem teraz i wymienić np za 2-3 lata lub pod koniec gw? Czy jak zgłoszę to o ile się uda to muszę odrazu wymienić i liczyć że za rok nie wyjdzie znowu?
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
Ja tak próbowałem z głośnikami w Golfie ;-) - Nie dało się - oni zamawiają te części do ASO pod otwarte zgłoszenie na naprawę.
Po powrocie z Alp otworzyłem maskę i też widzę zabrudzenia - raczej umiarkowane ( kwestia indywidualnej oceny). Załączam fotki, w przybliżeniu lepiej widać. Czy macie bardziej ubrudzone?fadros pisze: ↑19.01.2019, 08:36Jeśli chodzi o syf pod maską... u mnie to samo. Nie chodzi o kurz. Ewidentnie to sól z drogi która wpada pod maskę przez różne szczelink i wszystkie plastiki uwalone na biało.
Ale to jest silnik a nie bagażnik. Osłona jest po to żeby nie było piachu. A to że leci woda i szłam to chyba oczywiste. Przynajmniej jak będzie jakiś wyciek to od razu go zauważycie.
Mój jest jeszcze bardziej ujebany i nie wiem czym się tak przejmujcie. To samochodów a nie futro z lisów.
Mój jest jeszcze bardziej ujebany i nie wiem czym się tak przejmujcie. To samochodów a nie futro z lisów.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
-
- Senior Member
Proponuje dla porownania pokazac zdjecia solnikow innych samochodow. Row iez mam wrazenie ze dosyc mocno brudzi sie komora silnika- to wszystko ma wplyw na trwałość.
Ja pie...olę. Teraz komora silnika za bardzo się brudzi. Padłem..
Ale najgorsze w VW jest to że koła są ujebane. Jadę ulicą i wszystkie poza moim mają czyste. A te VW ujebane.. Strach zajrzeć pod samochód. Ktoś się odważył? Tam to musi być brudno. Nie to co w innych markach.
Ale najgorsze w VW jest to że koła są ujebane. Jadę ulicą i wszystkie poza moim mają czyste. A te VW ujebane.. Strach zajrzeć pod samochód. Ktoś się odważył? Tam to musi być brudno. Nie to co w innych markach.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit