NIGDY NIE UŻYWAJ SZCZOTEK NA MYJNIACH BEZDOTYKOWYCH !!! Wiesz co ludzie nimi myją?!?
Powłoka ceramiczna / Wosk / Folia
-
- Member
Re: Powłoka ceramiczna / Wosk / Folia
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
Dzięki za zaproszenie. Chętnie bym skorzystał ale właśnie w sobotę wyjeżdżam na ferie zimowe. Ponadto chcę wykorzystać czas kiedy mam jeszcze Passeratti i oddać Artka na kilka dniMaciekFLEX pisze: ↑22.01.2019, 00:07Hej. Powiedz Bartkowi O. , że zostałeś wysłany przez Maćka z FLEXa i niech coś jeszcze dorzuci, albo opuści. Na Twoim miejscu wytrzymałbym jeszcze z zabiegiem do marca jak już zima i sól bedzie na finishu. Bede prowadził szkolenie detailingowe w poniedziałek 28.01 w Detailing Academy na Morelowskiego (Pielegnacja Aut) jak masz czas to wpadnij na kawkęmychu pisze: ↑21.01.2019, 14:44Zdecydowałem się jednak na powłokę SONAX'a (polerka + Sonax CERAMIC Coating CC36 (auto + felgi) + pełen detailing wnętrza + czyszczenie i konserwacja skóry + oklejenie reflektorów, lusterek, przestrzeni klamek i parapetu w bagażniku). Całość wyniesie mnie 2750 brutto.
Co do Bartka, to już się powolywałem na drugiego kumpla, który robił u niego CC36 na Focusie RX. Też jest bardzo zadowolony. Oczywiście powołam się jeszcze na Ciebie, może coś tam porabatujemy
Pozdrowienia
Też Maciek
Wiem o tym, dlatego najpierw tą szczotkę płuczę długo silnym strumieniem wody
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Zmieniając temat, Panowie przymierzam się do nałożenia wosku SOFT99 Fusso Coat - ktoś może już to na artka nakładał / może jakieś porady ?
-
- Member
Ja mam nakladalem w październiku i jak narazie jest ok. A auto myje na bezdotykowych z racji na pogodę. W lato samemu na działce. Wiadomo na drzwiach progach i na przodzie jest gorszy efekt splywania wody. Ale ogólnie jestem zadowolony z efektu.Biorąc pod uwagę cenę ceramiki to wolę nałożyć wosk co 2 miesiące.
-
- Member
-
- Member
To bardzo dobry wosk syntetyczny. Trwały, twardy co powoduje ciężkie "docieranie". Zacznij już po 10-15 minutach docierać i kup ze dwie/trzy dobre mikrofibry. Pamiętaj aby przed nałożeniem porządnie umyć auto i użyć "cleanera" wówczas długo wytrzyma. Temperatura min. 15'C.
Później na wosk można nakładać np. politury-"glaze" (NIE TE KOLORYZUJĄCE ) lub woski naturalne z Carnaubą. Będą powodować głębsze "podkręcenie" koloru, ukryją drobne defekty i wydłużą działanie wosku "bazowego" lub ceramiki. To już szybciutko się robi.
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
@maciekflex - dzięki za instrukcje działania właśnie o taką radę chodziło - naczytałem się wiele pozytywnych opinii ale tu na forum nikt nie nadmieniał o tym wosku, stąd pytanie. Jeszcze raz dzięki.
Jak nie jak tak
viewtopic.php?f=2&t=220&p=5334&hilit=Wosk#p5334
viewtopic.php?f=2&t=220&p=5334&hilit=Wosk#p5334
2.0 TSI 190 KM
@Artpe - a to przepraszam chyba nie dość dokładnie przeglądałem wątki lub mi ten umknął.