Silnik 190km - TDI i TSI
Re: Silnik 190km - TDI i TSI
Jak kolega wyżej bez problemu,żadnych niepokojacych kontrolek.Auto mam rok ma 12000tys najechane
Jeżdżę moim TDI190 już od 7kkm i narzekać nie mogę. Auto dynamiczne i przy tym nie jest łakome na paliwo. Fakt, silnik na niskich obrotach głośny, jak zimny to pracuje szorstko, ale w końcu to TDI, w środku mimo wszystko przyjemnie nawet przy prędkościach autostradowych (nawet tych niemieckich )
Jeżeli ktoś robi duzo kilometrów -polecam diesla
Jeżeli ktoś robi duzo kilometrów -polecam diesla
2.0 TDI 190KM RED CHILLI 4MOTION
Jak na razie zrobione raptem 1.500 km, ale jestem bardzo zadowolony Spala niewiele ponad 6l/100 przy tej budzie i osiągach
Nie mam pakietu wyciszenia wnętrza (chyba jedyne co bym dorzucił, może jeszcze DCC ale pod koniec roku nie miałem dużego wyboru) i na zimnym silniku fakt troszkę głośny ale jak się wyjedzie na trasę jest okey
Nie mam pakietu wyciszenia wnętrza (chyba jedyne co bym dorzucił, może jeszcze DCC ale pod koniec roku nie miałem dużego wyboru) i na zimnym silniku fakt troszkę głośny ale jak się wyjedzie na trasę jest okey
R-Line 2.0 TDI 190 KM DSG7 - Pure White
A jezdzi ktos krotkie trasy codziennie tdi?
Ja robie głównie krótkie czasami to tylko 2km dziennie... nie mam problemów z kontrolkami i w zasadzie tylko mam problem z bocznym emblematem zaczął się odklejać nawet umówiłem się na serwisie ale nie zadzwonili bo muszą ten emblemat sprowadzić - widać jestem pierwszy z takim problemem.
2.0tdi 190 fwd
Diesel przy małych przebiegach i jeżdżeniu typowo ECO to ciągła walka z DPF, więc oszczędność gówniana. TSI 190KM idealny kompromis jak dla mnie. Dodatkowo kultura pracy zupełnie inna niż w dieslu.
a kto mowił o jeździe eco i oszczędnościach a tsi190 nie ma w sprzedaży...
2.0tdi 190 fwd
Robię krótkie odcinki dieslem btdi i żadnych problemów przez prawie 30 tys. Zastanawiam się po co ludzie na siłę wymyślają problemy? A może lobby robi ludziom zamęt w głowie?
Ano nic nie będzie bo filtr cząstek stałych w benzynie nie musi być wypalany przez dodatkowy wtrysk paliwa.
Benzyna ma dużo wyższe od diesla temparatury spalin "na wydechu".
Normalna jazda wystarcza do "wypalania" GPF-a w benzynie.
Tam chyba nie nawet potrzeby wypalania bo cząsteczki są dużo, dużo mniejsze od tych dieslowskich I po prostu są mechanicznie wyłapywane przez filtr.