Jakie opony zimowe polecacie?
-
- Junior Member
RE: Jakie opony zimowe polecacie?
dunlopy tez dobre
miales kupic klebery kupiles dunlopy
miales kupic klebery kupiles dunlopy
Ostatnio zmieniony 30.09.2017, 13:37 przez marcinrz7463, łącznie zmieniany 1 raz.
tak to prawda, dzieki linkowi Blazio1946
18" to 8x18, 5x112, ET40.
jakie opony zimowe an felgi 18 do arteona
Witam, czy ktoś już zmienił opony na zimowe? Patrzac na prognozę zaczynam poważnie myślec o wymianie. Możecie coś polecić do tego modelu w rozmiarze 245/45 R18?
RE: jakie opony zimowe an felgi 18 do arteona
Po przejechaniu ponad 2 tyś. km na GoodYear Eagle F1 (najlepsze opony na których do tej pory jeździłem, jeśli chodzi o przyczepność, komfort i hałas) zmieniam również na GoodYear'y, tylko UG Performance G1.
- guttentager
- Member
na 17tkach w Skodzie miałem Continental WinterContact TS 850 P.
Nie mogę powiedzieć o nich żadnego złego słowa.
Komfortowe i bezpieczne.
Z jedną górką pamiętam miałem mały problem (zlodowaciały śnieg) pod stokiem, gdzie musiały trochę "pomielić" ale i tam dały sobie radę.
Polecam.
Nie mogę powiedzieć o nich żadnego złego słowa.
Komfortowe i bezpieczne.
Z jedną górką pamiętam miałem mały problem (zlodowaciały śnieg) pod stokiem, gdzie musiały trochę "pomielić" ale i tam dały sobie radę.
Polecam.
RE: jakie opony zimowe an felgi 18 do arteona
Może wielosezonowe Michelin CrossClimate+ 98 Y XL lub Goodyear UG Performance G1 98 V XL ?gorzi87 pisze: Witam, czy ktoś już zmienił opony na zimowe? Patrzac na prognozę zaczynam poważnie myślec o wymianie. Możecie coś polecić do tego modelu w rozmiarze 245/45 R18?
Ja zalozylem 19ki Nokiana A4 , bardzo cicha i komfortowa opona, na deszczu bez zarzutu, zobaczymy jak bedzie na sniegu... w porownaniu do ug1 goodyera na ktorych jezdzilem w passacie (18ki)na razie nokiany oceniam subiektywnie troche wyzej. A cenowo znacznie lepsze
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Na mnie już komplet 18" WR A4 czeka u wulkanizatory, tylko samochodu brak
Jak podchodzicie do tematu koła zapasowego? Letnie opony, które dostałem wraz z samochodem, są niby samouszczelniające się Pirelli. Nie powinny być tego samego typu, ale zimówki?