Czas oczekiwania na samochód
Re: Czas oczekiwania na samochód
Mój sprzedawca pokazał mi dokument, który dostał chyba z centrali, "do użytku wewnętrznego". Z tego dokument wynika, to co pisałem wcześniej, że 2.0 TSI 190 KM jest przewidziany do produkcji od 20 tygodnia '19. Może warto zapytać osobiście sprzedawcę?
Pytalem i był najpierw 16 tydzien a potem zniknelo. Wiec albo powiedzial ze aktualizuja albo znowu sie przesunie.
Dziwne z tą produkcją bo t-rocki z tym silnikiem są normalnie do wzięcia od ręki u dealerów... pewnie były pierwsze w kolejce wltp ale to i tak dziwne że tak postanowili szczególnie patrząc na cene takiego trocka 160k (przed wltp) 135k! Już to widzę jak sie na nie ludzie rzucą...
2.0tdi 190 fwd
-
- Junior Member
- Kontakt:
Czas oczekiwania na samochod
Wlasnie dzwonili do mnie z salonu z informacja, ze czas oczekiwania na samochod zostal wydluzony przez fabryke do 4 miesiecy... ja zamowilem 21 marca, takze wypada koniec lipca...
Jade po pracy do salonu, ma mi gosc pokazac pismo od Seata w tej sprawie.
Masakra.
Jade po pracy do salonu, ma mi gosc pokazac pismo od Seata w tej sprawie.
Masakra.
Jakoś dziwnie przeciągają te auta do czasu liftu Passata... W cenniku już tylko diesle i 272 KM benzyna. Może faktycznie próbują skoordynować nowinki techniczne razem z Passatem. Może jak te auta będą później, to będą lepsze...
-
- Junior Member
Mój Arteon 272KM został wyprodukowany w piątek, teraz stoi i czeka nie wiadomo na co:) ma status wyprodukowany bez faktury jak mi mówi sprzedawca.
Masakra zapewniają że do 15 marca auto będzie już u mnie. Czas pokaże
hej kiedy zamawiałeś? Po wyprodukowaniu podobno 2-3 tygodnie zajmuje dotarcie auta do salonu - info dealerSwider2222 pisze: ↑27.02.2019, 12:16Mój Arteon 272KM został wyprodukowany w piątek, teraz stoi i czeka nie wiadomo na co:) ma status wyprodukowany bez faktury jak mi mówi sprzedawca.
-
- Junior Member
Ja go nie zamawialem, salon go zamawiał ja przejąłem Arteona dwa tygodnie temu, ale nie znam daty zamówienia. W tamtym roku kupowałem Tiguana to od wyprodukowania do salonu przyjechał w tydzień, więc tu myślałem że będzie tak samo.
A możesz zapytać salon kiedy zamówili? Aby mieć pogląd z jakiego miesiąca teraz schodzą zamówienia.Swider2222 pisze: ↑27.02.2019, 15:35Ja go nie zamawialem, salon go zamawiał ja przejąłem Arteona dwa tygodnie temu, ale nie znam daty zamówienia. W tamtym roku kupowałem Tiguana to od wyprodukowania do salonu przyjechał w tydzień, więc tu myślałem że będzie tak samo.
Dziś otrzymałem informację od dwóch dealerów , że produkcja arteon 2.0 190 km Tsi rozpocznie się od 28 tygodnia roku.....