Wybacz kolego, ale wypowiedź była generowana głosowo, więc stąd brak tu interpunkcji .rbul pisze: ↑20.02.2025, 09:32Oczywiście, że nie ma sterowników do kierownicy, modułu kierownicy. Te podzespoły nie mają swojego oprogramowania układowego - nie ma czego aktualizować, a już na pewno nie mają związku z systemem Discovery o którym mowa w tym temacie. Jedyne co mogli podnieść/zaktualizować (wersje oprogramowania) przy okazji wymiany kierownicy u @Zbigniewa to wg mnie tylko kamera.
Nie róbmy OFFtopa bo to jest temat zupełnie o czymś innym niż kierownica.
Swoją drogą, zadbaj choć trochę o jakąkolwiek interpunkcje bo tego się nie da czytać.
Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023
Re: Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023
Witam. A ja po niemal 3 latach sam siebie namówiłem, że kupię sobie usługę Tidal, by korzystać w moim SB, bo przecież na ekranie Discover Media Pro pojawia się ikona Tidal oraz Apple Music. No i wczoraj chciałem sprawdzić, czy dalej dobrze pamiętam ścieżkę znalezienia tejże ikony, czyli w źródłach dźwięku - streaming..., itd. Okazało się, że nie ma już ikonek ani Tidala ani Apple Music. Myślałem, że może coś źle robię, więc zapytałem dzisiaj w centrum usług cyfrowych VW i okazało się, że...., VW już nie współpracuje z tymi platformami, dlatego poznikały z ekranów. Taka kicha. Można się zdziwić czasem w VW, jak zmieniają się (znikają) różne rozwiązania, bardziej lub mniej ważne dla użytkowników.olek pisze: ↑15.05.2024, 20:52Rozmawiałem z centralą w Poznaniu na temat braku aktualizacji. Dział usług cyfrowych VW-na twierdzi że aktualizacje systemu online będą dostępne niezależnie od pakietu we connect. Po wygaśnięciu pakietu we connect znikną niektóre funkcje w aplikacji np. mruganie światłami Tidal itd ale same aktualizacje systemu są niby dożywotnie. Na pytanie dlaczego część użytkowników otrzymuje aktualizacje a inni nie , nie potrafili jednoznacznie odpowiedzieć. Zasugerowali że brak aktualizacji nie oznacza że nie będą dostępne za jakiś czas i że są one zależne od wersji wyposażenia auta oraz rocznika samochodu. Widzą w swoim systemie już zainstalowane aktualizacje czyli w moim przypadku OUG8. Widzą także nadchodzące aktualizacje których w moim przypadku brak. Jeśli coś działa nie prawidłowo zalecają wizytę w serwisie i tam zostanie wgrana najnowsza wersja oprogramowania.
VW aktualnie ma kłopoty.Widać to po podejściu do napraw "dobrej woli" oraz po usługach cyfrowych które opisujesz.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM