Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023

RoganJin
Member

Re: Aktualizacja Systemu w Polifcie 2023

Post autor: RoganJin » 20.02.2025, 09:46

rbul pisze:
20.02.2025, 09:32
RoganJin pisze:
19.02.2025, 17:21
... jak wspomniałem o aktualizacji sterowników związanych z kierownicą to powiedział mi że orientował się w temacie i nie ma czegoś takiego jak aktualizacja sterowników czy to kierownicy czy tego modułu odpowiadającego za te awarie...
Oczywiście, że nie ma sterowników do kierownicy, modułu kierownicy. Te podzespoły nie mają swojego oprogramowania układowego - nie ma czego aktualizować, a już na pewno nie mają związku z systemem Discovery o którym mowa w tym temacie. Jedyne co mogli podnieść/zaktualizować (wersje oprogramowania) przy okazji wymiany kierownicy u @Zbigniewa to wg mnie tylko kamera.

Nie róbmy OFFtopa bo to jest temat zupełnie o czymś innym niż kierownica.

Swoją drogą, zadbaj choć trochę o jakąkolwiek interpunkcje bo tego się nie da czytać.
Wybacz kolego, ale wypowiedź była generowana głosowo, więc stąd brak tu interpunkcji .

Jalu
Member

Post autor: Jalu » 18.04.2025, 08:25

olek pisze:
15.05.2024, 20:52
Rozmawiałem z centralą w Poznaniu na temat braku aktualizacji. Dział usług cyfrowych VW-na twierdzi że aktualizacje systemu online będą dostępne niezależnie od pakietu we connect. Po wygaśnięciu pakietu we connect znikną niektóre funkcje w aplikacji np. mruganie światłami Tidal itd ale same aktualizacje systemu są niby dożywotnie. Na pytanie dlaczego część użytkowników otrzymuje aktualizacje a inni nie , nie potrafili jednoznacznie odpowiedzieć. Zasugerowali że brak aktualizacji nie oznacza że nie będą dostępne za jakiś czas i że są one zależne od wersji wyposażenia auta oraz rocznika samochodu. Widzą w swoim systemie już zainstalowane aktualizacje czyli w moim przypadku OUG8. Widzą także nadchodzące aktualizacje których w moim przypadku brak. Jeśli coś działa nie prawidłowo zalecają wizytę w serwisie i tam zostanie wgrana najnowsza wersja oprogramowania.
Witam. A ja po niemal 3 latach sam siebie namówiłem, że kupię sobie usługę Tidal, by korzystać w moim SB, bo przecież na ekranie Discover Media Pro pojawia się ikona Tidal oraz Apple Music. No i wczoraj chciałem sprawdzić, czy dalej dobrze pamiętam ścieżkę znalezienia tejże ikony, czyli w źródłach dźwięku - streaming..., itd. Okazało się, że nie ma już ikonek ani Tidala ani Apple Music. Myślałem, że może coś źle robię, więc zapytałem dzisiaj w centrum usług cyfrowych VW i okazało się, że...., VW już nie współpracuje z tymi platformami, dlatego poznikały z ekranów. Taka kicha. Można się zdziwić czasem w VW, jak zmieniają się (znikają) różne rozwiązania, bardziej lub mniej ważne dla użytkowników.

olek
Senior Member

Post autor: olek » 18.04.2025, 21:40

VW aktualnie ma kłopoty.Widać to po podejściu do napraw "dobrej woli" oraz po usługach cyfrowych które opisujesz.
MY 2022 R-Line TSI 190 kM

ODPOWIEDZ