Proszę
Kolo zapasowe wymiary
Re: Kolo zapasowe wymiary
Nie wiem czy istnieją pełnowymiarowe koła dojazdowe zwłaszcza dla rozmiaru 19'', one zazwyczaj są mniejszego rozmiaru. Jeśli jednak pytasz o wykładzinę dla pełnowymiarowego koła 19'' a nie dojazdowego to na zdjęciu masz numery.
Arteon R-line 2.0 TSI 272 KM
Też skompletowalem zestaw z dojazdówka 18 oem Continental 125 70 , dzięki kolego kas za świetną wizualizacje, pomysł z zestawem od skody, wszystko pasuje idealnie, wszystko wyszło 763 PLN.
PS możesz tylko zmienić ułożenie bo podobno strzałka na styropianie ma być w kierunku jazdy.
PS możesz tylko zmienić ułożenie bo podobno strzałka na styropianie ma być w kierunku jazdy.
-
- Junior Member
Po tym foto mam wrażenie ze jak ma się felgi 20" to czy piąte koło pełnowymiarowe 20"35/235 zmieści się ?
czy ktos dokupowal np na allegro kolo zapasowe do 20'? orginalnie mam 245/35 i zastanawiam sie jakie kolo zapasowe dokupic. NIestety kupilem gotowca bez tego kola. A w salonie powiedzieli mi 1300 za samo kolo bez podnosnika i calej reszty;/
Mam do pogonienia 18'stke oryginał na Sebring'u na nowych Conti zima, z całym wypełnieniem bagażnika i matą, zainteresowanych zapraszam na priv.
-
- Junior Member
Ja właśnie kończę zamykać temat z kołem dojazdowym w pełnym wymiarze i w moim wypadku tez 20”.
Sporo części trzeba było zmienić ale wszytko już przygotowane i spasowane. Czekam teraz na czujnik TPMS do koła zapasowego i na oponę. Jak wszytko już włożę porobie zdjęcia i zamieszczę na forum na pewno w moim wątku arteona.
Ja mam w bagażniku zapas 20'' rosario 245/35
Wystaje a dookoła styropian, który wypełnia a zarazę, wypłyca bagażnik i dodatkowo w kole jest sub z audio
Wg mnie max szerokie koło to 195 chyba wejdzie żeby zlicowanie się na równo ,
ale to opona w tym rozmiarze 195/70R16 -(0% zmiany średnicy) do kupienia nie problem tylko czy na hamulce wejdzie
Wystaje a dookoła styropian, który wypełnia a zarazę, wypłyca bagażnik i dodatkowo w kole jest sub z audio
Wg mnie max szerokie koło to 195 chyba wejdzie żeby zlicowanie się na równo ,
ale to opona w tym rozmiarze 195/70R16 -(0% zmiany średnicy) do kupienia nie problem tylko czy na hamulce wejdzie
VW Arteon 2.0 BiTDI R 4MOTION
Nie wjedzie. Dla tarczy 340mm 17 cali to minimum a nie zdziwię się jak 18 w końcu na takich najmniejszych felgach można kupić najmocniejszego diesla czy benzynę.
Przy 190 17 cali a na pewno nie mniej.
Jeżeli mówimy o normalnych oponach. W przypadku dojazdowek to właśnie są różne dziwne wynalazki typu 16 cali i pewnie będą pasować. Przypadek taki sami jak w B8 czy Superb. Temat już rozpracowany przez handlarzy.
Przy 190 17 cali a na pewno nie mniej.
Jeżeli mówimy o normalnych oponach. W przypadku dojazdowek to właśnie są różne dziwne wynalazki typu 16 cali i pewnie będą pasować. Przypadek taki sami jak w B8 czy Superb. Temat już rozpracowany przez handlarzy.