Arteon - hamulce
Re: Arteon - hamulce
Może być że to wina XDS...
Raczej to nie wina XDS, bo klocki i tarecze najszybciej sypią sie na tylnej osi
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
CHromy to kwestia estetyki, hamulce bezpieczeństwa, niemniej chromy nie powinny się łuszczyć - reklamowac i drzeć ryja na VW
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
Po ostatniej rozmowie z VW Piaseczno gdzie Pani po numerze VIN, stwierdziła, że mój jest czysty jak łza i nie podlega żadnej akcji serwisowej. Odpuściłem jednak wizytę na pomiar mocy hamowania i wizytę u nich.
Zadzwoniłem do VW Sobiesław - Zasada, a tam ku mojemu zdziwieniu dowiedziałem się, że jak najbardziej zapraszają mnie na wizytę a z mojego opisu, nie powinno być problemu z naprawą- wymianą.
Powiedziała mi, ze są dwa rodzaje klocków hamulcowych. Jedej firmy są cienkie i miękkie i problemy są ze zbyt szybko następującym ścieraniem sie tej powierzchni a drugiej firmy są grubsze ale twarde i źle hamują. Wychodzi na to, że VW nie montuje podczas produkcji dobrej jakości klocków.
Po wizycie opiszę co było u mnie.
Zadzwoniłem do VW Sobiesław - Zasada, a tam ku mojemu zdziwieniu dowiedziałem się, że jak najbardziej zapraszają mnie na wizytę a z mojego opisu, nie powinno być problemu z naprawą- wymianą.
Powiedziała mi, ze są dwa rodzaje klocków hamulcowych. Jedej firmy są cienkie i miękkie i problemy są ze zbyt szybko następującym ścieraniem sie tej powierzchni a drugiej firmy są grubsze ale twarde i źle hamują. Wychodzi na to, że VW nie montuje podczas produkcji dobrej jakości klocków.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
Zasada jest "przetrenowany" przeze mnie więc łatwiej się teraz z nimi dogadać... Zresztą mówiłem im, że kilka osób z naszego forum może się u nich pojawić...
Witam,
Proponuję zrobić kolejny zlot nie w Warszawie a w serwisach jednego dnia o tej samej godzinie każdy w swoim punkcie serwisowym i dodaykowo z tymi samymi objawami. To by była sensacja ciekawe co na to centrala vw. Chyba by się nie mogli wyprzeć wad które się powielają A my byśmy mogli swobodnie podyskutować o naszych Agro bolidach
Proponuję zrobić kolejny zlot nie w Warszawie a w serwisach jednego dnia o tej samej godzinie każdy w swoim punkcie serwisowym i dodaykowo z tymi samymi objawami. To by była sensacja ciekawe co na to centrala vw. Chyba by się nie mogli wyprzeć wad które się powielają A my byśmy mogli swobodnie podyskutować o naszych Agro bolidach
Testuję na tyle Ferodo DS2500. Co ciekawe są dostępne. Piszczą na razie. Ale dam znać jak wytrzymałość na temperaturę i jak zużycie. Póki co przednie po 7kkm mają śladowe zużycie a tarcza z ciemno przypalonej zrobiła się pięknie świecąca.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Dzisiaj wizyta VW Sobiesław Zasada, oględziny pomiary jakieś 1,5 godziny i wymiana tarcze i klocki - tył.ToMili pisze: ↑19.04.2019, 13:02Po ostatniej rozmowie z VW Piaseczno gdzie Pani po numerze VIN, stwierdziła, że mój jest czysty jak łza i nie podlega żadnej akcji serwisowej. Odpuściłem jednak wizytę na pomiar mocy hamowania i wizytę u nich.
Odbite klocki na tarczach.
Zobaczymy jak dalej.
R-Line 2.0 TDI 400Nm 190 KM DSG7 - Kurkuma - Stage1 - 480Nm 231KM
Tomili - daj znać czy cis się zmieniło czy dalej trą mi w Aso mówią ze nie mają rozwiązania producenta wiec mam dalej czekać.