Android Auto - Opis instalacji
Re: Android Auto - Opis instalacji
https://youtu.be/I_0Ke8fnamU
Ok znalazłem dzięki
Ok znalazłem dzięki
Jest możliwość zablokowaniu bluetooth w android 5.0 jak łącze się kablem z AA? Jak się łącze kablem to zawsze włącza się bluetooth. Starego tel chce użyć tylko do AA i jako hotspota a do rozmów drugiego tel który nodze że sobą. Jak próbowałem przełączyć się na drugi tel przez bluetooth to nie dało rady, tylko ten podłączony do AA działał.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Tak jest sposób. Należy użyć aplikacji która trwale wyłącza blutooth. np. App Quarantine. Oczywiście trzeba mieć ROOT.
A zniana w ustawieniach AA nie rozwiązuje problemu?olek1305 pisze: ↑16.05.2019, 17:49Jest możliwość zablokowaniu bluetooth w android 5.0 jak łącze się kablem z AA? Jak się łącze kablem to zawsze włącza się bluetooth. Starego tel chce użyć tylko do AA i jako hotspota a do rozmów drugiego tel który nodze że sobą. Jak próbowałem przełączyć się na drugi tel przez bluetooth to nie dało rady, tylko ten podłączony do AA działał.
2.0tdi 190 fwd
Próbowałem ale z uporem maniaka chce się łączyć przez BT. Spróbuję jeszcze w uprawnieniach AA wyłączyć dostęp do kontaktów itp.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Mi się jakoś udało zablokować łączenie przez BT z AA. Ale problem ciągle pozostał bo nie mogę podłączyć przez BT drugiego telefonu bo jest komunikat że telefon już jest podłączony przez Android. Fuck...
Bo pierwszy musi logować się telefon z kieszeni. Gdy on się połączy przez BT z autem dopiero wtedy włączasz app connect. Możesz rozłączać app connect po skończonej jeździe wtedy przy kolejnym wejściu pierwszy zaloguje się tel. z kieszeni. Ale to upierdliwe więc tu z pomocą przychodzi Tasker który po odpowiednim ustawieniu zadania sam rozłączy połączenie AA gdy tylko straci połączenie wifi z telefonem z kieszeni a straci dlatego że skolei Tasker w telefonie z kieszeni zamyka udostępnianie wifi gdy kończy połączenie BT z samochodem. Trochę to skomplikowane ale jeśli poświęci się trochę czasu na odpowiednie skonfigurowanie telefonów i wysupła 15 zł na płatny program Tasker można się cieszyć komfortowym korzystaniem z Android Auto bez żadnych ograniczeń.