Czyli jeździsz z dezaktywowanym LA ? Bo jeśli nie to włączając ACC od zera używasz TJA
Kodowanie samochodów
Re: Kodowanie samochodów
Tak, dokładnie, nie widzę sensu żeby w korku mi jeszcze trzymał linie, skoro jedzie od zera i sam hamuje do zera. No chyba, że ktoś podczas jazdy w korku ma ochotę się przespać z tyłu lub wyciągnąć laptopa i popracować
Czy da sie zakodowac rozlaczanie rozmowy telefonicznej przyciskiem bezposrednio z kierownicy? (bez uzywania menu w AID)
nie trzeba kodowac, wystarczy przytrzymac przycisk tel na kierownicy
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
przycisk tel jest powyżej sterowania głosowego
Arteon R-line 190 TSI PureWhite
I co ? Korek się kończy i przeklikujesz menu żeby włączyć LA? Przecież to upierdliwe. Ja mam cały czas włączony LA bo to nie jest system do autonomicznej jazdy tylko system bezpieczeństwa. W korku nie jest potrzebny ale i nie przeszkadza więc po co się pieprzyć w włączaniem/wyłączaniem. Po prostu jest włączony i nie zwracam na niego uwagi. Ma mnie ochronić w ekstremalnej sytuacji
Większość ma zakodowany start/stop (strzelam że Ty też). Po co to zrobili/łeś? Przecież tylko jedno kliknięcie go wyłącza
Poza tym aktywacja/dezaktywacja LA to dwa kliknięcia jeśli masz na zegarach ustawione menu "asystenci". Jeśli nie masz to więcej kliknięć bo musisz przejść do tego menu.