@arteonR - a chwaliłem jeszcze kilka dni temu, że aktualizacje poprawią działanie systemu... jednak znowu pojawiła się nazwa użytkownika przy wsiadaniu i faktycznie trzeba kliknąć OK (bzdura, a wk**wia), do tego system "wstaje" do pełni działania tak po około 30-45 sekundach - do tego czasu jest mało responsywny, przycina się. Kolejny patent to Apple CarPlay - działało dobrze, a teraz widzę, że np. Spotify działa dziwnie, czasem wychwytuje to, co się działo na Spotify na telefonie (ostatnio odtwarzane) i to wznawia, a czasem łapie zwiechę, trzeba zamknąć apkę na telefonie i dopiero Spotify w aucie zaczyna działać. Raz miałem tak, że syn oglądał coś na YouTube i zaczęło odtwarzać dźwięk w aucie. Nie wiedziałem (i do dziś nie wiem) nawet jak to wyłączyć...
Dziś miałem też dziwny przypadek: wsiadamy z żoną do auta, ona ma przy sobie swój klucz, ja mam drugi. Ona odblokowała auto, wsiadła pierwsza, pojawiły się ustawienia przypisane do jej konta (ma telefon z, tfu, androidem). Wsiadam ja jako kierowca, przełączam użyszkodnika na siebie (słuchawka fapple) i samochód jakby zapamiętał, że pierwsza w aucie była żona i mimo przełączenia profilu podłączył się szajsung przez BT i nawet po kilkukrotnym klikaniu w przycisk połączenia z Apple CarPlay wywalało tylko błąd, że nie może połączyć. Audio w aucie cisza głucha, radia nie dało się włączyć, przyciski do głośniej/ciszej ustawiały głośność asystenta głosowego (był nieaktywny ten w aucie). Dopiero, gdy szajsung zniknął fizycznie z auta całość zaczęła działać jak należy. Mam nadzieję, że VW wpadnie na to, że do profilu kierowcy jednak warto dopisać to, z jakiego telefonu korzystał ostatnio (lub z jakiego korzystał częściej) i zacznie to działać tak, jak należy.