masz trochę racji w tym co napisałeś , ale bez jaj .. nie wielkości migaczaNoetra pisze: ↑02.07.2020, 18:59Ach wiem o czym mówisz. O takich malutkich świecących ikonkach na powierzchni lustra w lusterkach bocznych. W Arteonie jest wielka lampla z boku lusterek. Z tym, że ja akurat uważam, że tu gdzie chodzi o bezpieczeństwo wcale nie powinno być "ładnie i subtelnie". Raczej chodzi o to byś nigdy nie przeoczył migającej lampki. Dlatego im jest mniej subtelnie i bardziej wali po oczach tym lepiej. Brawo dla volkswagena.
Przesiadka z Mondeo do Arteon
Re: Przesiadka z Mondeo do Arteon
Lampka w tym miejscu gdzie jest ma ta zalete ze mniej musisz odwracac wzrok od drogi, widzisz ja katem oka zawsze, lamki na skraju lusterka juz tak nie zobaczysz
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
Mi też się za nieco ponad rok kończy leasing i nigdy nie myślałem, że spojrzę w kierunku bmw serii 3.
Pisałem wcześniej, że A7 albo.mercedes w213...
Podobnie jak kriss, ja też praktycznie zawsze jeżdżę sam.
Po obejrzeniu tego filmu tez blisko mi do trójki.
https://youtu.be/ONvy0tLg7ew
Pisałem wcześniej, że A7 albo.mercedes w213...
Podobnie jak kriss, ja też praktycznie zawsze jeżdżę sam.
Po obejrzeniu tego filmu tez blisko mi do trójki.
https://youtu.be/ONvy0tLg7ew
Arteon R-line 190 TSI
A7 dobrze wyposazone i z mocnym silnikiem robi sie kosmiczna cena...
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
Przed zakupem Arteona ponad rok temu brałem pod uwagę 330i lub 530i. Niestety 3 odpadła ze względu na rozmiary wnętrza i bagażnika, trochę jeżdżę z dzieciakami także dla mnie to był ważny aspekt. No i cena była wyższa od Arteona jakieś 30 tys. z uwagi na słabe rabaty zupełnie nowego modelu (przy wyposażeniu trochę słabszym niż w Arteonie typu kamera 360 i tempomat z radarem). BMW 5 z kolei na styk mogło być pod kątem miejsca (do Arteona nadal daleko) ale poczytałem troche na forum BMW o niewygodnych fotelach Sport które brałem pod uwagę po pierwsze z zastosowanie półskóry po drugie trochę więcej miejsca na nogi z tyłu (na tyłach foteli jest taka wyprofilowana skorupa plastikowa). Pojeździłem trochę i faktycznie po jeździe nie czułem prawej nogi tak jakoś fotel uciskał, po drugie dupa mieściła mi się na styk (najgożej była w pełnej alcantarze, w półskórach trochę lepiej) a chyba aż tak wielkiej nie mam W salonie w ogóle na to nie zwróciłem uwagi. Na forum niektórzy pisali że nie mogą się dopasować do tych foteli. No i pozostały fotele Comfort gdzie jest tylko pełna skóra i elektryka i cena z automatu coś dobrze ponad 10 tys. Po końcowej konfiguracji wyszło prawie 100 tys. więcej od Arteona i jeszcze trzeba było się pogodzić z mniejszą ilością miejsca i skórą. Fakt silnik mocniejszy od 190 TDI ale jednak mnie nie przekonali również z uwagi na gorsze warunki leasingu. Jest jeszcze opcja bieda wersja czyli 518d i program na 520d bo ponoć to dokładnie te same silniki ale pozostaje kwestia gwarancji. I na koniec jeszcze dodam że jest cały wątek na forum BMW odnośnie braku stabilności 5 powyżej 140 km/h przy większym wietrze, jedni wieszają psy na tym aucie a inni nie mają problemu. Trójka jak wtedy wchodziła też ktoś w jednym teście na to zwrócił uwagę także istnieje obawa że problem jest analogiczny jak w 5. Auta są naprawdę fajne (w Mpacku jeszcze bardziej), zależy czego się oczekuje od auta i za jaką cenę.
Arteon R-line 2.0 TDI 190 KM
Problem w tym , że dopłacając do "premium" nie zawsze się to premium dostaje lub trzeba zejść półkę niżej albo nie ma co się czarować jak nie ma być wersja bieda edyszyn z porównywalnym wyposażenie to na dzień dobry z tymi samymi gabarytami robi się + 100 tys pln
Ostatnio jeżdziłem S60 T5 R konf za jakieś 220 tys pln , środek klaustrofobiczny , bagażnik żart , ale można powiedzieć coś za coś tylko za co ... wykończenie tunelu środkowegi , wykończenie drzwi ... plastik tak podły jak w kia 5 lat temu , tył foteli to samo plastikowa skorupa dopoeto w s90 te elementy obszyte skóra
na plus wygodne siedzenia jak to w volvo i faktycznie dobre prowadzenie , choć przy prędkościach + 150m nie tak stabilnie jak mondeo , silnik 250 km faktycznie się zbierał się tylko na ustawieniach skrzyni eco w zasadzie tocząc się ok 40 km 80-100 km/h + kilka km miasta spalanie 8,5 , przy normalnej jeżdzie standardem jest 11-12 l ... generalnie auto nie warte tej kasy
Ostatnio jeżdziłem S60 T5 R konf za jakieś 220 tys pln , środek klaustrofobiczny , bagażnik żart , ale można powiedzieć coś za coś tylko za co ... wykończenie tunelu środkowegi , wykończenie drzwi ... plastik tak podły jak w kia 5 lat temu , tył foteli to samo plastikowa skorupa dopoeto w s90 te elementy obszyte skóra
na plus wygodne siedzenia jak to w volvo i faktycznie dobre prowadzenie , choć przy prędkościach + 150m nie tak stabilnie jak mondeo , silnik 250 km faktycznie się zbierał się tylko na ustawieniach skrzyni eco w zasadzie tocząc się ok 40 km 80-100 km/h + kilka km miasta spalanie 8,5 , przy normalnej jeżdzie standardem jest 11-12 l ... generalnie auto nie warte tej kasy
zgodzę się z WMR. Nie zawsze dopłacając grubą kasę ma się to poczucie "premium". Myślałem o Volvo V60 przed zakupem Arteona i niestety słabo wypadało. Mercedes też w W213 poleciał gdzieniegdzie z tandetnymi plastikami. W obu przypadkach różnica w cenie to kilkadziesiąt tysięcy PLN.
Ogólnie taki jest trend. Szczerze mówiąc to np w kwestii jakości tapicerki skórzanej to miałem wrażenie, że ta w Alfa Romeo Stelvio (też rozważałem) jest dużo bardziej delikatna, miękka i naturalna niż ta z MB lub BMW (która jest po prostu plastikowa). Dopłata kilkanaście czy kilkadziesiąt tysiaków do Nappy była bezsensowna.
Ogólnie taki jest trend. Szczerze mówiąc to np w kwestii jakości tapicerki skórzanej to miałem wrażenie, że ta w Alfa Romeo Stelvio (też rozważałem) jest dużo bardziej delikatna, miękka i naturalna niż ta z MB lub BMW (która jest po prostu plastikowa). Dopłata kilkanaście czy kilkadziesiąt tysiaków do Nappy była bezsensowna.