Pytania od potencjalnego użytkownika
Re: Pytania od potencjalnego użytkownika
Ach, faktycznie, zapomniałem, do korków i dynamicznych tras potrzeba neta z telefonu. U mnie po wejściu do auta net z telefonu leci automatycznie i nawet o tym nie myślę
Dobrze by było gdyby wypowiedział się tu ktoś z nową navi (MY2020) i napisał jak to teraz działa. U mnie w "starej" jest wszystko o czym piszesz - 3 trasy do wyboru, optymalna, szybka i jakaś trzecia z której nigdy nie korzystałem są opcje czy omijać drogi płatne i promy oraz trasa zmienia się dynamicznie (jest nawet komunikat "ze względu na aktualne warunki na drodze trasa została ponownie obliczona") jak udostępnisz neta i masz aktywne usługi Car-Net Guide and Inform (jak już kupisz to zapraszam do innego wątku gdzie opisałem jak skonfigurować telefon żeby automatycznie udostępniał neta po uruchomieniu samochodu).
Dobrze by było gdyby wypowiedział się tu ktoś z nową navi (MY2020) i napisał jak to teraz działa. U mnie w "starej" jest wszystko o czym piszesz - 3 trasy do wyboru, optymalna, szybka i jakaś trzecia z której nigdy nie korzystałem są opcje czy omijać drogi płatne i promy oraz trasa zmienia się dynamicznie (jest nawet komunikat "ze względu na aktualne warunki na drodze trasa została ponownie obliczona") jak udostępnisz neta i masz aktywne usługi Car-Net Guide and Inform (jak już kupisz to zapraszam do innego wątku gdzie opisałem jak skonfigurować telefon żeby automatycznie udostępniał neta po uruchomieniu samochodu).
W nowej te funkcje są bez udostępniania neta z telefonu. Ostatnio jak wracałem z Białegostoku to dostałem info, ze trasa zmieniona ze względu na opóźnienia i aktualnie jestem na najlepszej trasie. Wybór 3 tras jest, można tez parametryzować czy chce drogi płatne itp.
R.I.P. Arteon 2.0tdi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
Moim zdaniem kluczowe pytanie czy bierzesz aktualny model z placu czy zamawiasz polifta-sa duze roznice, a na chwile obecna polifta nie ma nikt zeby sie wypowiedziec. I od tego powinienes zaczac swoje "rozmyslania".
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce
Jestem zdecydowany na face lifting i masz rację, że pewne różnice mogą występować. Jednak nie sądzę, aby FL wprowadził jakieś zasadnicze zmiany, to przecież (dosł.) "korekta twarzy" a nie zabieg zmieniający płeć.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Ty tak serio? To malo jeszcze wiesz i poczytaj forum jakie zmiany potrafia wprowadzic w danym roku modelowym, a co dopiero w lifcie m.in.:
-nowy kokpit, tapicerka drzwi,
-zderzak przod i tyl,
-lamy przod i tyl,
-nowe naglosnienie HK,
-AID i system inforozrywki itd. i pewnie sporo innych zmian w rozwiazaniach technicznych.
Jesli tego nie widzisz to wez dacie duster, tez nie dostrzesz roznicy - Arteon to auto i Dacia tez.
-zderzak przod i tyl,
-lamy przod i tyl,
-nowe naglosnienie HK,
-AID i system inforozrywki itd. i pewnie sporo innych zmian w rozwiazaniach technicznych.
Jesli tego nie widzisz to wez dacie duster, tez nie dostrzesz roznicy - Arteon to auto i Dacia tez.
Jak widzę, jesteś dość spostrzegawczy - faktyczne, mało wiem o arteonie, ale w przeciwnym wypadku nie pytałbym o rzeczy, które użytkownikom modelu są dobrze znane. Jeśli chodzi o zmiany dotyczące FL to nadal pozostaję przy swoim zdaniu, choć przyznam rację, że mogą dotyczyć UDOSKONALEŃ technicznych, wyglądu zewnętrznego i wnętrza, co raczej nie wpływa na parametry techniczne auta. Zaznaczam, że nie jestem z zawodu mechanikiem ani nie posiadam zacięcia do zgłębiania tajników działania poszczególnych podzespołów samochodu. Moim jedynym celem jest zapoznanie się z funkcjonalnością atrteona i odczuciami właścicieli w celu podjęcia stosownej decyzji o zakupie tego czy innego samochodu. Jeślibym nosił się z zamiarem kupna dustera, to zapytałbym o ten samochód w innym miejscu, więc Twoja uwaga w tej kwestii jest nieco nie na miejscu, ale dziękuję za przekazane informacje.Art e on pisze: ↑19.09.2020, 14:45Ty tak serio? To malo jeszcze wiesz i poczytaj forum jakie zmiany potrafia wprowadzic w danym roku modelowym, a co dopiero w lifcie m.in.:
-zderzak przod i tyl,
-lamy przod i tyl,
-nowe naglosnienie HK,
Porównywałem wygląd i wyposażenie arteona 2020 FL do poprzedniej wersji - tak, pełna zgoda, zmiany są, ale mam świadomość, że nie są one tak wielkie, że w zasadniczy sposób zmieniałyby ten samochód. Zakładam, że każda modernizacja, raczej, powiększa niż niweluje różnorodność systemów, ale myśli konstruktorów chadzają innymi ścieżkami niż myśli użytkowników, stąd każda podpowiedź właściciela arteona jest dla mnie cenna.
Oby Wasze Arteony Żyły Wiecznie!
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za spostrzeżenia i uwagi.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Z pewnością ocenicie mnie jako upierdliwego faceta, ale mam kolejne pytanie: gdzie znajdę wykaz telefonów kompatybilnych z Discovery Media Pro?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Chodzi z Note: 8, 9, 10+, iPhone: X, 11 - tyle z moich gratow.
Bardzo dziękuję.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
jeśli chodzi o Android Auto, to po kablu Huawei P30 Pro też mi bangla.