Kupiłem Bridgestone Blizzak LM005 na Rosario 20" i rant mają też bardzo ładny. Przetarłem się dzisiaj na wąskiej drodze z krawężnikiem (z naprzeciwka jechała ciężarówka i musiałem uciekać na bok) i felga bez jednego zadrapania.
Koła zimowe - Arteon
Re: Koła zimowe - Arteon
Czy ktoś ma namiary na jakąś hurtownie z oponami co wie co sprzedaje? Zamówiłem na Oponeo opony Continental WinterContact TS 850 P 245/40 R19 98 V XL, FR, Conti. Dzwonię do nich czy mogą sprawdzić czy te opony będą aby napewno z 2020roku, pan odpowiada że nie może zagwarantować tego ale napewno bedą to opony 2019/2020 no i się zgodzilem. Dziś kurier przyjeżdża a tam opony 3x2018 1x2019. Najgorsze jest to że opony z roku 2018 mogłem mieć za 400 taniej niż na Oponeo. Dzięki za namiary na hurtownie która wie co sprzedaje.
-
- Junior Member
Panowie Ultra Grip Performance 8 czy Blizzak lm005?
Za ultragrip przemawia niska głosność i aquaplaning, a za blizzak niemal wszystko inne. Czy te 3db głośności i aquaplaning zrobią dużą różnicę? O aquaplaningu w ogóle się dowiedziałem przy wybieraniu opon.
Za ultragrip przemawia niska głosność i aquaplaning, a za blizzak niemal wszystko inne. Czy te 3db głośności i aquaplaning zrobią dużą różnicę? O aquaplaningu w ogóle się dowiedziałem przy wybieraniu opon.
Zamawialem z oponeo, chyba w 2019 r opony dla brata. Przy wyborze jest rok produkcji. Dostałem inny niż zamawiany na dwóch oponach, zadzwoniłem do oponeo i przedstawiłem sytuację. Po kilku dniach przyjechał kurier z nowymi, przywiózł z wybranym rocznikiem wszystkie 4 i odebrał te co dostałem na początku. Więc sądzę że nic straconego. Powodzenia.Soltys83 pisze: ↑19.10.2020, 10:54Czy ktoś ma namiary na jakąś hurtownie z oponami co wie co sprzedaje? Zamówiłem na Oponeo opony Continental WinterContact TS 850 P 245/40 R19 98 V XL, FR, Conti. Dzwonię do nich czy mogą sprawdzić czy te opony będą aby napewno z 2020roku, pan odpowiada że nie może zagwarantować tego ale napewno bedą to opony 2019/2020 no i się zgodzilem. Dziś kurier przyjeżdża a tam opony 3x2018 1x2019. Najgorsze jest to że opony z roku 2018 mogłem mieć za 400 taniej niż na Oponeo. Dzięki za namiary na hurtownie która wie co sprzedaje.
Po 4 godzinach jak kurier odjechał pan z oponami eo dzwoni i się pyta czemu odmówiłem odbioru opon? Mówię mu że mówiono mi przy zamówieniu że będą to 2019/2020 a dostałem 3 z 2018 i jedna z 2019. Dla mnie tamte 3 są stare powiedziałem i nie chce takich opon. Odpowiedział że rozumie i życzy miłego dnia, nic mowy o wysłaniu innych nie było. U mnie majà opinie już straconą.
Ja wybierając Blizzaki sugerowałem się przyczepnością na mokrej drodze, bo często bywa, że zimą mamy więcej wody niż śniegu na drogach. Z głośnością to zależy kto ma jakie ucho i jak wyciszony samochód, bo trzeba pamiętać, że w testach hałas mierzony jest przy zgaszonym silniku. Ja różnicy z letnimi nie słyszę (Pirelli P Zero)... bo obie mają 72dB.kakadzamba pisze: ↑19.10.2020, 12:06Panowie Ultra Grip Performance 8 czy Blizzak lm005?
Na Rosario 20” mam założone Nokian WR 245/35/20.
Bardzo sobie chwalę chociaż byłem mocno sceptyczny do ich zakupu
Poprzedniej zimy zrobiłem na nich około 12kkm.
Bardzo sobie chwalę chociaż byłem mocno sceptyczny do ich zakupu
Poprzedniej zimy zrobiłem na nich około 12kkm.
Hej,
obecnie szukam felg na zimę do swojego arteona i widziałem w tym wątku, żeby brać felgi z ET 35-40... czy to jest duża różnica wizualnie jak wezmę z et44? macie może takie felgi? jakaś fotka?
Tak przy okazji może ktoś ma do sprzedania felgi sebring 18"?
obecnie szukam felg na zimę do swojego arteona i widziałem w tym wątku, żeby brać felgi z ET 35-40... czy to jest duża różnica wizualnie jak wezmę z et44? macie może takie felgi? jakaś fotka?
Tak przy okazji może ktoś ma do sprzedania felgi sebring 18"?
Witam Forumowiczów,
mam Arteona R-line edition z pięknymi 20" Rosario i tak jak większość tutaj zastanawiam się czy kupić nowe koła 18" na zimę, czy tylko opony do 20"
Jesteście w stanie polecić jakieś fajne felgi 18" do szarego R-line edition ?? Obawiam się, że autko mocno straci na urodzie przy źle dopasowanych ;/
A może macie jakieś zdj. założonych 18", żeby zobaczyć jak to się prezentuje ?
Z góry dzięki za odp.
mam Arteona R-line edition z pięknymi 20" Rosario i tak jak większość tutaj zastanawiam się czy kupić nowe koła 18" na zimę, czy tylko opony do 20"
Jesteście w stanie polecić jakieś fajne felgi 18" do szarego R-line edition ?? Obawiam się, że autko mocno straci na urodzie przy źle dopasowanych ;/
A może macie jakieś zdj. założonych 18", żeby zobaczyć jak to się prezentuje ?
Z góry dzięki za odp.