Kupiłem Bridgestone Blizzak LM005 na Rosario 20" i rant mają też bardzo ładny. Przetarłem się dzisiaj na wąskiej drodze z krawężnikiem (z naprzeciwka jechała ciężarówka i musiałem uciekać na bok) i felga bez jednego zadrapania.

Zamawialem z oponeo, chyba w 2019 r opony dla brata. Przy wyborze jest rok produkcji. Dostałem inny niż zamawiany na dwóch oponach, zadzwoniłem do oponeo i przedstawiłem sytuację. Po kilku dniach przyjechał kurier z nowymi, przywiózł z wybranym rocznikiem wszystkie 4 i odebrał te co dostałem na początku. Więc sądzę że nic straconego. Powodzenia.Soltys83 pisze: ↑19.10.2020, 10:54Czy ktoś ma namiary na jakąś hurtownie z oponami co wie co sprzedaje? Zamówiłem na Oponeo opony Continental WinterContact TS 850 P 245/40 R19 98 V XL, FR, Conti. Dzwonię do nich czy mogą sprawdzić czy te opony będą aby napewno z 2020roku, pan odpowiada że nie może zagwarantować tego ale napewno bedą to opony 2019/2020 no i się zgodzilem. Dziś kurier przyjeżdża a tam opony 3x2018 1x2019. Najgorsze jest to że opony z roku 2018 mogłem mieć za 400 taniej niż na Oponeo. Dzięki za namiary na hurtownie która wie co sprzedaje.
Ja wybierając Blizzaki sugerowałem się przyczepnością na mokrej drodze, bo często bywa, że zimą mamy więcej wody niż śniegu na drogach. Z głośnością to zależy kto ma jakie ucho i jak wyciszony samochód, bo trzeba pamiętać, że w testach hałas mierzony jest przy zgaszonym silniku.kakadzamba pisze: ↑19.10.2020, 12:06Panowie Ultra Grip Performance 8 czy Blizzak lm005?
Za ultragrip przemawia niska głosność i aquaplaning, a za blizzak niemal wszystko inne. Czy te 3db głośności i aquaplaning zrobią dużą różnicę? O aquaplaningu w ogóle się dowiedziałem przy wybieraniu opon.