Dzieki, u mnie podobnie. Przy okazji restart DM pomógł.
Discovery Media Pro 2020
Re: Discovery Media Pro 2020
Cześć.
Dziś w trakcie jazdy gdy zjechałem na jakąś nieuczeszczana drogę pojawił się komunikat "rozpoznawanie znaków chwilowo niedostępne". Zauważyłem też że GPS pokazywał niepoprawna pozycję o kilka km różna od tego gdzie jestem. W tym momencie zrobiłem restart DM i od tamtej pory już niekończący się ekran powitalny. Kilka restartów, gaszenie silnika etc - bez zmian. Co teraz?
Dziś w trakcie jazdy gdy zjechałem na jakąś nieuczeszczana drogę pojawił się komunikat "rozpoznawanie znaków chwilowo niedostępne". Zauważyłem też że GPS pokazywał niepoprawna pozycję o kilka km różna od tego gdzie jestem. W tym momencie zrobiłem restart DM i od tamtej pory już niekończący się ekran powitalny. Kilka restartów, gaszenie silnika etc - bez zmian. Co teraz?
Co masz na myśli pisząc "restart"?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Przytrzymanie przycisku włączania do czasu aż nie uruchomi się na nowo, nie wiem... Z 10 sekund?
O.k.
Proponuję spróbować w Menu -> Ustawienia -> Przywróć ustawienia fabryczne.
Następnie wyłączyć zapłon i po kilku minutach ponownie załączyć DM. Wiem, może nie wyświetlać się Menu, a wtedy pozostaje ASO lub na kolanach do Częstochowy, aby nie było to uszkodzenie stacji medialnej. Oczywiście żartuję, spróbuj skontaktować się z Support Assist w Poznaniu, może coś doradzą - czynne całą dobę.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Chłopaki nic nie pomaga ani resetowanie ani przywracanie do stanu fabrycznego itd... brak usług brak internetu itd... Arteon rocznik 2020 z lipca nawet do weconnect dzwonilem cos tam probowali prosili o zdjecia filmiki itd... dupa nic... ciekawe czy w servisie wgranie na nowo softu pomoże ehh bujam sie juz 3 miechy z tym nigdy nie ma czasu na to żeby im auto na pol dnia zostawic a zastepczego nieodplatnie nie chcą dac, przynajmniej we Wrocławiu na Brucknera
Hmm... Przecież samochód jest jeszcze na gwarancji, więc zastępczy na czas naprawy powinni udostępnić. W moim ASO każdorazowo pytają, czy będę korzystać z zastępczego auta, gdy swoje pozostawię w serwisie. Co prawda, nigdy nie skorzystałem z tej oferty, ale u Zasady taka możliwość istnieje.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
- Silent_bob
- Member
Udostępnić to mogą, kwestia czy nieodpłatnie Pytałeś kiedyś ?Zbigniewa pisze: ↑24.12.2021, 06:43Hmm... Przecież samochód jest jeszcze na gwarancji, więc zastępczy na czas naprawy powinni udostępnić. W moim ASO każdorazowo pytają, czy będę korzystać z zastępczego auta, gdy swoje pozostawię w serwisie. Co prawda, nigdy nie skorzystałem z tej oferty, ale u Zasady taka możliwość istnieje.
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
- Silent_bob
- Member
Witam,
od wczoraj (poniedziałek 18.01.2022) mam szary globus. Czy to tylko u mnie czy Wy też tak macie - jakaś awaria we connect ?
od wczoraj (poniedziałek 18.01.2022) mam szary globus. Czy to tylko u mnie czy Wy też tak macie - jakaś awaria we connect ?
Volkswagen Passat R Line Edition 2.0 TSI 272 PS 2019 MY2020
Z innej beczki. Podczas 12 godzinnej trasy na narty, system zresetował się chyba z 15 razy. Zaczyna się od przerywania muzyki, potem ciemność i od nowa.
Wydaje się, że to nawigacja może być powodem, gdyż po włączeniu Google mapa się uspokoilo.
Wydaje się, że to nawigacja może być powodem, gdyż po włączeniu Google mapa się uspokoilo.