PRZEBIEGI Arteonów i co się wydarzyło
Re: PRZEBIEGI Arteonów i co się wydarzyło
ja mam standardowe z 2022 i zaczęło skrzypieć przy ok. 25 tyś. ale co dziwne tylko na prograch i jak jest poniżej 5-7 stopni
Arteon 2.0 TSI 190 Elegance 2022
Czyli polift ze zwykłym zawieszeniem. To samo na dniach odbieram. Robiłeś coś z tym?
R-Line, 2.0 TSI, 190KM, 2024 r.
Mam polifta z DCC i też skrzypi. Zazwyczaj przy niższych temperaturach pierwszy próg. Później, jak już obleci cały skok to cisza. Na razie było smarowane dwa razy ale przy najbliższym przeglądzie zmieniam tuleje na tr z RS3.
Smarowałem i to zabawa na chwile. Też będę wymieniał ale na jakieś standardowe bo te od rs3 podobno usztywniają dodatkowo
Arteon 2.0 TSI 190 Elegance 2022
Kurde u mnie jest podobne jedno małe pęknięcie ale cały czas myślałem że poprzedni właściciel to uszkodził podczas rozbierania drzwi do wygluszenia
Nie stety co stwierdzam z bólem serca arteony powinny być lepiej wykonane, Audi a5 jest w środku wykonane lepiej, a różnica w cenie używanych egzemplarzy wcale nie jest duża,trzeba z tym żyć a po za tym nawet dużo drożse Audi też potrafia mieć różne buble jeśli chodzi o wykonanie
Zresztą nawet takie lambo urus potrafi w środku skrzypiec jak najtańszy chujowy chinski plastik a kosztuje w porównaniu do arteona krocie. Takich przykładów jest więcej :X grunt to pocieszać samego siebie hehe
Czerwony Artek 2.0 tsi 370km by gregor10
Witam posiadam również arteona 2.0 diesel, odkąd go zakupiłem , ciągle stuka mi coś z tyłu już mnie cholera trafia, co mogę z tym zrobić?Macevp pisze: ↑31.03.2021, 14:53U mnie też tego nie było na początku. Wraz z przebiegiem się nasilało a już jak było zimno to dostawałem białej gorączki. Najpierw była wersja "czegoś w bagażniku". Póżniej, że koło zapasowe dojazdowe było niedokręcone do podłogi i ono stukało (fakt koło lubi się odkręcać i co miesiąc kontroluję stan dokręcenia ). Następnie: Zdemontowałem półkę, wyciągnąłem wszystkie zbędne graty z bagażnika a to nadal stukało. Auto trafiło na serwis, przejechałem z mistrzem serwisu po wybojach i stwierdził, że faktycznie coś stuka. Zresztą było to widać bo dociąganie klapy bagażnika wydawało mi się, że nie działa tak jak działało. Co potwierdził serwis. Coś poregulowali, przykręcili i póki co jest spokój.Zbig pisze: ↑31.03.2021, 07:00Mógłbyś napisać coś więcej w temacie. Nie wiem czy nie mam tego samego. Stuki dochodzą jakby z okolic tylnej półki, ale tylko z prawej strony. Serwis twierdzi, ze ten typ tak ma i jest to osłona amortyzatora klapy bagażnika. A na wybojach stuka jak kiedyś w moim starym Polonezie. Z tego co pamietam nie było tego na początku, a auto mam trochę ponad rok i 18k przebiegu.
O kurczę. A ja myślałem że mi synek to wydłubał (mam po stronie pasażera z przodu, długości koło 7-10cm więc sporo...Koperek69 pisze: ↑22.02.2024, 23:07Kurde u mnie jest podobne jedno małe pęknięcie ale cały czas myślałem że poprzedni właściciel to uszkodził podczas rozbierania drzwi do wygluszenia
Nie stety co stwierdzam z bólem serca arteony powinny być lepiej wykonane, Audi a5 jest w środku wykonane lepiej, a różnica w cenie używanych egzemplarzy wcale nie jest duża,trzeba z tym żyć a po za tym nawet dużo drożse Audi też potrafia mieć różne buble jeśli chodzi o wykonanie
Zresztą nawet takie lambo urus potrafi w środku skrzypiec jak najtańszy chujowy chinski plastik a kosztuje w porównaniu do arteona krocie. Takich przykładów jest więcej :X grunt to pocieszać samego siebie hehe
No ciekawe.
Reklamował to ktoś z Was?
Elegance 2.0 TSI MY2020
R-Line 2.0 TSI MY2021
R-Line 2.0 TSI MY2021
Dziś już nie ma samochodów które są perfekcyjnie wykonane i nie mają żadnych bolączek
2024 Arteon 2.0 TSI 190 KM DSG Elegance Liftback
Remix by Arty: https://www.youtube.com/watch?v=hzo1_maqV_w
Remix by Arty: https://www.youtube.com/watch?v=hzo1_maqV_w