Akcesoria do Arteona

lubliner
Junior Member

Re: Akcesoria do Arteona

Post autor: lubliner » 05.03.2025, 13:30

tomasz88ck pisze:
16.02.2025, 13:24
Cześć,

odgrzeję trochę wątek - poszukuję pilnie czarnego logo do Arteona przedlift z 2020 roku. Strzelił mi kamyczek dokładnie w plastik i mam dziurkę w logu na 0,5 cm - środek nabiera syfu, zakleiłem na ten moment taśmą, ale szukam czegoś na dłużej.

Znalazłem na Aliexpress mnóstwo aukcji, ale 99% z nich jest do polifta z wycięciem na kamerę. Pisałem już do kilku sprzedawców, ale nie mają pewności czy taki jak do Passata B8 będzie pasować - u nich Arteon to chyba inaczej się nazywa albo rzadko co występuje. Jakby ktoś miał u siebie w koszyku stare zamówienie, to potwierdzę sobie wielkość, ewentualnie czy w aukcji jest dopisek jak do Passata B8 2017-2020.

Dzięki za pomoc.

Zrzut ekranu 2025-02-16 130349.jpg
Auto Arteon SB 2022.

Właśnie przerobiłem temat także dość rzeczowo się wypowiem. Nakładka na logo z przodu, nawet z wycięciem na kamerkę/radar ingeruje w radar i radar wariuje; wywala po 3, 4 błędy mimo, że jest wycięcie na radar. Nic nie można ingerować w logo z przodu. Ja u siebie chciałem zrobić wiejski tjuning i zamieniłem logo oryginalne na czarne błyszczące na zasadzie nakładki, naklejki nowe na stare. Nie róbcie tak.
Logo z tyłu. Podobnie zamarzyło mi się glossy black na tylne logo na zasadzie nakładki naklejki. Wszystko fajnie pasuje, ale tylne logo jest jednocześnie klapką od tylnej kamerki, która przy cofaniu podnosi się i zamyka. Nakładane chińskie logo blokuje tę klapkę, klapka nie zawsze się zamyka, co powoduje że jeździcie z uchyloną klapką, kamera wariuje tylna przy cofaniu, bo klapka się blokuje. Dodatkowo może zacząć wchodzić tam syf, nie daj boże woda. Nie róbcie tak.
Nie popełniajcie moich błędów, będzie jakieś 8 dych do przodu, tzn. nie tyłu.

Art e on
Posting Freak

Re: Akcesoria do Arteona

Post autor: Art e on » 05.03.2025, 14:37

Rozwiązanie jest proste i mam je od 5 lat-folia.
eRlinia 2.0 teesi + blisko 600 Nm w ośce :D

ODPOWIEDZ