Awaria skrzyni biegów - dalsza jazda mozliwa
Re: Awaria skrzyni biegów - dalsza jazda mozliwa
A ja zapytam inaczej... Czytajac watek zauwazylem ze problemy ze skrzynia pojawiaja sie raczej w wersjach tsi dlatego zapytam czy skrzynia dsg z wersji tsi to ta sama skrzynia co w 2.0 tdi 200 km? Czy ich awaryjnosc jest na tym samym poziomie co w tsi
rm0I Jaki masz przebieg i rocznik auta?
Elegance 2.0 TSI DKZA DSG 2020
RoganJin ten błąd występuje w skrzyniach dsg dq381 /dq500 czyli 7 biegowe montowane do minimum 2 litrowych silników.
Poza wymiana czujnika, trzeba zrobić jeszcze adaptacje biegów w vcdsie. Sama wymiana czujnika jest dość prosta, nie sprawiło to żadnych problemów. Trzeba zwrócic uwagę żeby kupić czujnik z kodem QR na obudowie.
Poza wymiana czujnika, trzeba zrobić jeszcze adaptacje biegów w vcdsie. Sama wymiana czujnika jest dość prosta, nie sprawiło to żadnych problemów. Trzeba zwrócic uwagę żeby kupić czujnik z kodem QR na obudowie.
Ale wymiana czujnika w mechatrinice to nie tylko jego wyjęcie i włożenie, z tego co wiem trzeba do wlutować.riwersin pisze: ↑03.03.2025, 10:13RoganJin ten błąd występuje w skrzyniach dsg dq381 /dq500 czyli 7 biegowe montowane do minimum 2 litrowych silników.
U mnie dq381 było z TDI w VW Tiguanie i problem był przy 100Kkm. Teraz mam Arteona TSI i 177kkm, od czasu do czasu bład sie pojawia na postiju na swiatłach gdy skrzynia w D. Bład to P175E (10747 - Clutcg 1 close unintentionally), czyjnik pokazuje 0.12bar a ma byc 0.0.
Robiłem adaptacje ale to nie pomogło. Przy okazji wymiany oleju na 180kkm moze się tym zajmę.
To moze sie pojawić błąd.
Oczywiście, że przy takiej awarii może wyskoczyć błąd.