Car-Net
Re: Car-Net
W analogicznych systemach u konkurencji wszystkie funkcje typu lokalizacja, światła, klaksony etc. działają na wbudowanej na stałe karcie sim (tej od SOS a nie dodatkowej). Po połączeniu z autem - choćby stało przez miesiąc słychać jak wybudzało sie ecu i ogarniało co trzeba.
Te ficzery działają niezależnie od routerka. Tak jak kolega wspomniał, tutaj wydaje mi się że też komunikuje się przez SOS, podejżewam że info od kradzieży też przez to leci, ale mi się nie udało 'włączyć' tej funkcji w car-necie ( przy synchronizacji się odhacza ).
Mam carstick wyłączony bez instalacji telefonicznej i można używać sygnałów z car-netu itd.
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
-
- Member
Tak mi się teraz przypomniało, że chyba w Arteonie można było mieć 2 rodzaje alarmu - standardowy oraz z dozorem wnętrza i czujnikiem przechyłu.ksibart pisze: ↑23.03.2018, 08:52Te ficzery działają niezależnie od routerka. Tak jak kolega wspomniał, tutaj wydaje mi się że też komunikuje się przez SOS, podejżewam że info od kradzieży też przez to leci, ale mi się nie udało 'włączyć' tej funkcji w car-necie ( przy synchronizacji się odhacza ).
Mam carstick wyłączony bez instalacji telefonicznej i można używać sygnałów z car-netu itd.
@ksibart - czy posiadasz tą rozbudowaną wersję alarmu?
W aplikacji mobilnej powiadomienia te nazwane są: "Ostrzeżenie przed kradzieżą" natomiast na stronie internetowej jest to "powiadomienie w przypadku stwierdzenia aktywności w pojeździe."
Instrukcja mówiła chyba o tym, że ten alarm wywoływany jest w przypadku naruszenia czujników ruchu wewnątrz pojazdu, więc być może nie posiadając tych czujników nie ma możliwości aktywowania tej funkcji.
Mam nadzór wnętrza, co ciekawe nie mialem wyboru bo rzekomo jest to wymagane przez leasingodawce/ubezpieczyciela...
Swoją drogą nawet nie wiem gdzie powinien byc przycisk do tymczasowego wyłączania dozoru wnętrza, ktoś wie?
Swoją drogą nawet nie wiem gdzie powinien byc przycisk do tymczasowego wyłączania dozoru wnętrza, ktoś wie?
VW Arteon R-Line 2.0 TSI 190
To oszczędzanie na przyciskach mnie przeraża... Ostatnio jeździłem nowym Citroenem C3 i tam jedyna opcja na wyłączenie Start-Stop to wejście w menu....
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Na iOS nie znajdziesz. Chyba ze zrobisz jailbreak i z cydii moze wtedy
- Blazio1946
- Posting Freak
Ja nie mam w apce ani w komputerze takich zakładek o kradzieży czy aktywności w pojeździe. Mam security and serwis + czegoś brakuje?pixeldepth pisze: ↑28.03.2018, 13:28W aplikacji mobilnej powiadomienia te nazwane są: "Ostrzeżenie przed kradzieżą" natomiast na stronie internetowej jest to "powiadomienie w przypadku stwierdzenia aktywności w pojeździe."ksibart pisze: ↑23.03.2018, 08:52Te ficzery działają niezależnie od routerka. Tak jak kolega wspomniał, tutaj wydaje mi się że też komunikuje się przez SOS, podejżewam że info od kradzieży też przez to leci, ale mi się nie udało 'włączyć' tej funkcji w car-necie ( przy synchronizacji się odhacza ).
Jest obszar do zaznaczenia i jak auto z niego wyjedzie to wtedy mam info na maila i w media control.