JAkie fabryczne opony macie na kołach
- Blazio1946
- Posting Freak
Re: JAkie fabryczne opony macie na kołach
Im mniejsze koła i standardowe tym bardziej eko opony...taką zależność można zaobserwować.
Ja miałem Montevideo obute w Pirelli PZero 245/40/19
Ja miałem Montevideo obute w Pirelli PZero 245/40/19
Jeździłem na Continentalach ContiEcoContact 3 (kilka lat temu), na których na mokrym nie dawało się ruszyć bez ingerencji ASRu... o tym jak sprawowały się na zakrętach nie będę mówił... Może przez te 2 generacje coś się zmieniło, ale w moich oczach Continental stracił dużo na podstawie tych opon
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
Nie lubisz dzwonić? Pisz śmiało
Po to ktoś ma Eco, Premium, Sport aby nie polemizować które są lepsze.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
Na razie nic na ich temat powiedzieć nie mogę bo od razu zmieniłem na Michelin.Carly_pl pisze: ↑05.04.2018, 12:28Jeździłem na Continentalach ContiEcoContact 3 (kilka lat temu), na których na mokrym nie dawało się ruszyć bez ingerencji ASRu... o tym jak sprawowały się na zakrętach nie będę mówił... Może przez te 2 generacje coś się zmieniło, ale w moich oczach Continental stracił dużo na podstawie tych opon
Pirelli PZero 245/40 r 19.
Przyczepnosc super szczegolnie jak sie je troche wygrzeje ale do najcichszych nie naleza. Pozatym nie wroze im zbyt duzej trwalosci, mysle ze dwa sezony i kosz. Mam deoch kolegow ktorzy maja te opony w panamerach i tam po jednym sezonie smietnik. Cos za cos...
Przyczepnosc super szczegolnie jak sie je troche wygrzeje ale do najcichszych nie naleza. Pozatym nie wroze im zbyt duzej trwalosci, mysle ze dwa sezony i kosz. Mam deoch kolegow ktorzy maja te opony w panamerach i tam po jednym sezonie smietnik. Cos za cos...
Pirelli PZero to gniot, po pierwsze głośne, po drugie, u mnie w poprzednim aucie po dwóch sezonach out. Na deszczu takie sobie i bardzo łatwo było je uszkodzić. W skr. nie polecam. GoodYear sto razy lepszy
No to teraz rozumiem dlaczego po zmianie z zimówek na koło jakie dostałem z autem czyli Conti auto w zakrętach się ślizga jak głupieCarly_pl pisze: ↑05.04.2018, 12:28Jeździłem na Continentalach ContiEcoContact 3 (kilka lat temu), na których na mokrym nie dawało się ruszyć bez ingerencji ASRu... o tym jak sprawowały się na zakrętach nie będę mówił... Może przez te 2 generacje coś się zmieniło, ale w moich oczach Continental stracił dużo na podstawie tych opon
-
- Junior Member
Jest jeszcze jedna opcja. Każdą nową oponę trzeba "zszorstkować", czyli po ludzku - zetrzeć, żeby dobrze działała. po 50-100km powinno być zdecydowanie lepiej. Jeśli nie jest, to znaczy że Conti nie nauczyło się z poprzednich modeli absolutnie niczego.drzewko pisze: ↑06.04.2018, 16:41No to teraz rozumiem dlaczego po zmianie z zimówek na koło jakie dostałem z autem czyli Conti auto w zakrętach się ślizga jak głupieCarly_pl pisze: ↑05.04.2018, 12:28Jeździłem na Continentalach ContiEcoContact 3 (kilka lat temu), na których na mokrym nie dawało się ruszyć bez ingerencji ASRu... o tym jak sprawowały się na zakrętach nie będę mówił... Może przez te 2 generacje coś się zmieniło, ale w moich oczach Continental stracił dużo na podstawie tych opon
Szukasz auta dla siebie? Zadzwoń, wynegocjujemy dobry rabat 732-193-702
Ja mam Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 245/45/18 w R-Line TSI 190KM z felgami Sebring wyprodukowany w lutym 2018.