Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
U mnie maska także jest nierówno wylicowana z błotnikami (po prawe stronie jest za wysoko). Ale wolę, żeby tego nie ruszali w serwisie, bo tylko odrapią lakier na śrubach i zostanie ślad po ich ingerencji, a lepiej i tak pewno nie zrobią...
W kwestii szczeliny sprawdźcie czy oba zamki maski są zamknięte,nierownosc może być tego wynikiem
2.0 TSI 190 KM
@Artpe - słuszna sugestia, polecam dociskać maskę po obu stronach mocno na miejscu mocowania zamków -> mogą nie zaskoczyć równocześnie dwa zamki
Trake....zgłosiłeś może tą usterkę z tym dzwiekem metalicznym?
@Slaw jak na złość dźwięk ustał, a serwis nie stwierdził żadnych 'udziwnień' w funkcjonowaniu Artka.. Mimo to, będę bacznie go obserwować.. i nasłuchiwać.
Temat rozwiązany? U mnie 14kkm na liczniku i pod maska jedynie kurz można znaleźć, nic się nie dostaje z drogi - przynajmniej na wierzchu.lust4 pisze: ↑12.01.2019, 15:08Mam przejechane moim Arteonem 5kkm (po pierwszym miesiącu ), autem głownie jeżdżę po trasie, dużo autostrad i wysokich prędkości (również takich z niemieckich autostrad po około 2kkm zajechałem na stację uzupiełnić płyn do spryskiwaczy, otwieram maskę a tam wielkie zdziwienie. Silnik i wszystkie plastiki wygladają jakby auto miało nalatane z 300kkm, wszystko uwalone w soli drogowej.
-
- Senior Member
... moze za 2lata wprowadzą wszysykie poprawki. Teraz za duzo wad w arteonach. Od niskiej jakosci materiałów po wady konstrukcyjne : hamulce, discover pro, swisty z uszczelek, przymarzajace uszczelki ird
Nie jest tak źle - mój artek jest z października 2018 i żadnych wad póki co nie odkryłem jak to mieli poprzednicy z roku 2017. Choroby wieku dziecięcego w każdej serii produkowanych aut się zdarzają.
Mi coś pyrkało po stronie pasażera, o czym pisałem wcześniej, po nasłuchaniu okazało się że to nie boczek drzwi tylko zapięcie pasa pasażera... mocne przeszturchanie i po problemie.
2.0tdi 190 fwd
Mój też ma się dobrze. Przeglądałem fora różnych marek, w większości przypadków było gorzej, także w klasie premium.
Nie wiem jakie niskiej jakości materiały masz na myśli, w mojej sztuce są lepsze niż oczekiwałem (nie oczekiwałem premium), Discover Pro wymieniają na gwarancji bez problemów, więc zaczniemy się marwić jesli nadal będą padać po gwarancji, jakichś tam kłopotów z bezramkowymi szybami należało oczekiwać, ale IMO tu też nie jest całkiem tragicznie. Hamulce są jakimś tam problemem, ale ostatecznie można wymienić tarcze na jakieś "lepsze", czy nie?
Nie wiem jakie niskiej jakości materiały masz na myśli, w mojej sztuce są lepsze niż oczekiwałem (nie oczekiwałem premium), Discover Pro wymieniają na gwarancji bez problemów, więc zaczniemy się marwić jesli nadal będą padać po gwarancji, jakichś tam kłopotów z bezramkowymi szybami należało oczekiwać, ale IMO tu też nie jest całkiem tragicznie. Hamulce są jakimś tam problemem, ale ostatecznie można wymienić tarcze na jakieś "lepsze", czy nie?