Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Re: Wady i usterki jakościowe - swobodna dyskusja tu można się wygadać
Póki co nie zauważyłem takich wad - a przyglądam się temu autku bardzo uważnie.. ale to produkcja już MY2019 ... odbiór jesienią 2018
Ciekawe, u mnie też strona kierowcy.
Póki co występuje jedynie jak auto postoi dłużej na mrozie i nie zauważyłem, żeby ta lampa jechała wolniej. Ale wibracje czuć w kabinie.
Zobaczymy czy będzie się pogarszać. Jakby mi lampa jechała wolniej to bym reklamował.
Fakt, check engine srogi fail. Moje tarcze mają 11k i chyba są ok (chociaż hałasują przy pierwszych kilku hamowaniach jak auto postoi na dworze). Płynu nie dolewałem, ale jak ktoś ciągle ciśnie po autostradach to chyba normalne? O dolewkach oleju jeszcze tutaj nie czytałem, bierze Tobie olej? Olej brały wcześniejsze TSI i wszyscy o tym wiedzieli. Co to stuków w zawieszeniu to jeździłem chwilę Kodiaqiem, tam to dopiero waliło! U mnie na razie nic nie stuka. Listwy chromowane na dole to pomyłka przy naszym klimacie, zastanawiam się czy ich u siebie nie zakleić...Jacekpolok pisze: ↑25.01.2019, 11:59Najlepszy jednak jest VW- wymiana tarcz co 10k km, swisty z okien, check engine, dokewki plynu chlodnoczego co 10kkm, to samo oleju, rysy na wyswietlaczach discover pro, stuki zawieszenia, zardzewiale liatwy chromowane, itd itp... nikt nie daje takich wrażeń i to za 200k pln.
-
- Senior Member
Tarcze przy 26k sa ok. Zaluje ze nie robilem wymiany oleju przy 15k. Plyn uzupelnialem orzy 23k. Oleju jeszcze nie. Swistow nie slysze. Chromy slabe - radze sobie srodkiem do usuwania smaru z lancucha. Stuki są wieksze niz w cc ale nie jest tragicznie. Chexk nadal problem...
Też zauważyłem, że buczy tylko jak jest lampa zmarznięta po nocy (jak świeci dłuższy czas i coś tam się nagrzeje to pomimo temp. zewn. -6*C przy uruchamianiu nie buczy). Z wolniejszym podnoszeniem to jest tylko jak światła są w trybie auto (wtedy soczewka po stronie kierowcy ma inna optykę), jak włączę światła ręcznie i obie lampy mają taką samą optykę to długie światła podnoszą się w tej samej chwili, bez opóźnień. W poniedziałek będę w serwisie bo skrzynia szarpie więc zapytam też o lampę.
- Blazio1946
- Posting Freak
Jacekpolok pisze: ↑25.01.2019, 11:59Najlepszy jednak jest VW- wymiana tarcz co 10k km, swisty z okien, check engine, dokewki plynu chlodnoczego co 10kkm, to samo oleju, rysy na wyswietlaczach discover pro, stuki zawieszenia, zardzewiale liatwy chromowane, itd itp... nikt nie daje takich wrażeń i to za 200k pln.
Ty masz chyba rozdwojenie jaźni...czy zjadłeś snikersa i przeszło?Jacekpolok pisze: ↑25.01.2019, 15:18Tarcze przy 26k sa ok. Zaluje ze nie robilem wymiany oleju przy 15k. Plyn uzupelnialem orzy 23k. Oleju jeszcze nie. Swistow nie slysze. Chromy slabe - radze sobie srodkiem do usuwania smaru z lancucha. Stuki są wieksze niz w cc ale nie jest tragicznie. Chexk nadal problem...
-
- Senior Member
Czytasz czasem ze zrozumieniem Blazio?
-
- Senior Member
Pisze o tych wadach ktore wystepuja u mnie i pisze o tych ktore wymieniaja inni na forum a u mnie sie nie ujawniły. Smieszy podejście niektorych forumowiczow co to klapki na oczach i wad nie dostrzegają. Forum ma byc rzetelna widedzą dla innych - kazdy indywidualnie oceni czy kiepskie chromy to duzy czy maly problem.
Ps. Na forum znalazlem info ze lusterka nie składają sie równo. Tez tak mam- dla mnoe nie problem. Dla kogos- moze byc duzy i ja to szanuje.
Ps. Na forum znalazlem info ze lusterka nie składają sie równo. Tez tak mam- dla mnoe nie problem. Dla kogos- moze byc duzy i ja to szanuje.
Blazio szkoda prądu.. Daj luz.
Arteon 2.0 TSI 280 KM Silver Pyrit
- Blazio1946
- Posting Freak
Ale po co o tym piszesz w kóło?? Na każdym forum, każdej marki są wady i usterki, mniejsze lub większe.Jacekpolok pisze: ↑25.01.2019, 19:43Pisze o tych wadach ktore wystepuja u mnie i pisze o tych ktore wymieniaja inni na forum a u mnie sie nie ujawniły.
Podałeś link do forum BMW G30 i tam też jest sporo uwag. Sam się nakręcasz szkoda życia i nerwów - idź pobiegać, popływać albo spędź ten czas z dziećmi/rodziną zamiast tutaj płakać.
Ja "podziwiam" Twoją postawę i narzekanie na usterki, które wystąpiły u innych osób. Masz u siebie check engine i kilka pierdół co wszyscy - półkę tel, brak chromów na guzikach, brak składania foteli z bagażnika i kilka innych opisanych wcześniej...to nie są rzeczy, które dyskwalifikują samochód.
Pozdrawiam i nie kontynuuję tej dyskusji.