Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
Re: Poprawa jakości dźwięku seryjnego nagłośnienia
Ja wytlumilem drzwi i roznica jest rzeczywiscie spora przy dynaudio. Zrobilo sie tez ciszej troche w samochodzie( dzwiek mijanych pojazdow)
Arteon 2.0 TSI 280 km 4motion
- Blazio1946
- Posting Freak
Zależy ile warstw na drzwi. Ja mam 3 warstwy.
Dwie wewnątrz gdzie jest szyba, po zewnetrznej i wewnętrznej stronie i trzecia po tapicerką.
Na takie oklejenie ten zestaw nie wystarczy.
Dwie wewnątrz gdzie jest szyba, po zewnetrznej i wewnętrznej stronie i trzecia po tapicerką.
Na takie oklejenie ten zestaw nie wystarczy.
Arteon R-line 190 TSI
Czyli im więcej metalu i boczka oklejone tym lepiej. Mowa jest o drzwiach a co z resztą? Fanatycy całą budę koleją a czy jest duża różnica? Duda z TVN pokazywał jak nadkola zrobić, ktoś coś powie czy warto? Bo może wiatr bardziej będzie hałasował niż opony?
Używałem tych mat i pianki, 5 mat na przednie drzwi spokojnie wystarczy. Pianka do wygluszenia boczkow.
2.0 TSI 190 KM
-
- Member
Hej,igor83 pisze: ↑30.05.2020, 08:42Czy taki zestaw wystarczy do wygluszenia wszystkich drzwi?
https://allegro.pl/oferta/stp-gold-maty ... 7439551558
tego zestawu nie bierz. Mata ok, ale pianka wygłuszająca to jakieś dziadostwo budowlane. Chyba do izolowania rur - z tego co widziałem w garażu podziemnym.
Tutaj masz mój test co to daje:
https://www.youtube.com/watch?v=U1o09wA37Mg
Polecam ten Black Ton, wersja 4mm wystarczy.
-
- Member
Wczoraj zabrałem się za wygłuszanie drzwi. Jest trochę roboty, bo pierwsze od kierowcy zajęły mi jakieś 3h. Na pasażera nie miałem już siły ani chęci nie wspominając o tylnych... Myślę, że dalej pójdzie sprawniej. Łapy porysowane, za pazurami żałoba... ale różnica jest OGROMNA. Przy wytłumionych jednych drzwiach jest zdecydowanie ciszej podczas jazdy, inny dźwięk zamykania a muzyka gra dużo, dużo lepiej. Teraz nic nie trzeszczy, ale głośnik nie wyrabia Co polecicie zagranicznego na podmiankę? Tam są 4 Ohmy?
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
Masz 14 dni na zwrot jak kupiłeś przez neta.
R.I.P. Arteon 2.0tdi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
Arteon 2.0tsi 190km R-line
cześć, czy wiecie może czy tego helixa do poprawy nagłośnienia w volkswagenie można bez problemów podłączyć do innych samochodów niż volkswagen i czy da sie zrobic pod inne auto odpowiednie ustawienia? Planuję poprawę nagłośnienia w renault talisman.
Czy osoby, które założyły tego helixa mogą coś powiedzieć na ile są zadowoleni z dokonanego zakupu i czy oprócz helixa zmieniali też wcześniej głośniki fabryczne?
Czy osoby, które założyły tego helixa mogą coś powiedzieć na ile są zadowoleni z dokonanego zakupu i czy oprócz helixa zmieniali też wcześniej głośniki fabryczne?
-
- Member
Czy Helixa można zastosować w innych markach niż VW? Wydaje mi się, że to nie statek kosmiczny i generalnie wszystko da się zrobić... pytanie: czy to się opłaci? Zestaw trzeba później "wystroić" żeby grał w danym modelu, a Talismanem musiałbyś eksperymentować z programami. Z Helixa jestem bardzo zadowolony, szczególnie po wygłuszeniu drzwi i podłogi w bagażniku. Głośniki fabryczne grają zdecydowanie lepiej, czyściej, przyjemniej i słychać dużo więcej szczegółów. Przy niektórych utworach nie wyrabiają, ale przed modyfikacją też nie dawały rady. Przydałaby się wymiana, ale i tak jest dobrze.
VW Arteon R-Line 2.0 TDI 190 4MOTION
pytanie więc jak to się reguluje i czy można to zrobić samemu? Głośniki z przodu i z tyłu już wymieniłem, ale nadal czegoś mi brakuje, zapewne subwoofera i wzmacniacza, a tutaj już zestaw gotowy. Nisko schodzi dół w tym subwooferze?