Dzięki serdeczne kolego. Poszło na DM 2018, wersja 1520. Oczywiście oprogramowanie VW twierdziło że nic nowego nie ma......LordVATer pisze: ↑15.11.2020, 19:56Dziś trochę zniosło mnie na tematy aktualizacji map, więc zacząłem szperać w necie.
Gdyby kogoś interesowało, to są nowe do DP MIB2 (189) i do DM (1520). Na stronie VW wciąż są 187 i 1430
DP:
https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 3_EU_NT.7z
DM:
https://seatmapdownloads.akamaized.net/ ... D_1520.zip
Aktualizacja map
Re: Aktualizacja map
Arteon Elegance 2.0 TSI 190KM 2018
Szanowni Użytkownicy.
Samochód odebrany i zaczynają się problemy.
Proszę o podpowiedzi:
1. Jak usunąć z danych nawigacji (historii podróży) DP konkretny adres;
2. Coś się pokręciło z infotaiment i wyświetlacz nie reaguje na gesty (przewijanie obrazu przy pomocy przesunięcia ręką przed ekranem). Można to przywrócić do pierwotnego stanu?
Samochód odebrany i zaczynają się problemy.
Proszę o podpowiedzi:
1. Jak usunąć z danych nawigacji (historii podróży) DP konkretny adres;
2. Coś się pokręciło z infotaiment i wyświetlacz nie reaguje na gesty (przewijanie obrazu przy pomocy przesunięcia ręką przed ekranem). Można to przywrócić do pierwotnego stanu?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
MY 2021 R-Line TSI 190 kM
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Z tymi gestami to bardziej przy dolnej krawędzi ekranu spróbuj (tam jest taki pasek widoczny w mocnym słońcu, albo pod latarką).
Już doszedłem samodzielnie. To, co jest zapisane w "Instrukcji obsługi...", można o kant d... rozbić. W DP należy:
- wejść w widok mapy
- przesunąć mapę w prawo, ukaże się schematyczny widok historii podróży
- dotknąć planowany do usunięcia adres i po napisie przesunąć palec w lewo
- zza prawej krawędzi wysunie się logo kosza
- przenieść adres do kosza, gotowe.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Szanowni Panowie.yaaber pisze: ↑05.12.2020, 20:45Dzięki serdeczne kolego. Poszło na DM 2018, wersja 1520. Oczywiście oprogramowanie VW twierdziło że nic nowego nie ma......LordVATer pisze: ↑15.11.2020, 19:56Dziś trochę zniosło mnie na tematy aktualizacji map, więc zacząłem szperać w necie.
Gdyby kogoś interesowało, to są nowe do DP MIB2 (189) i do DM (1520). Na stronie VW wciąż są 187 i 1430
DP:
https://navigation-maps.volkswagen.com/ ... 3_EU_NT.7z
DM:
https://seatmapdownloads.akamaized.net/ ... D_1520.zip
Widzę, że dość swobodnie poruszacie się w temacie aktualizacji map. W mojej DP, mapy obrazują Polskę z czasów Mieszka I i nie mam zielonego pojęcia, jak je zaktualizować.
Pobieracie aktualizację na pedriva i co dalej? W swoim samochodzie nie znalazłem odpowiedniego portu, są jedynie dwa porty do USB3, czyli takie, jak w najnowszych smartfonach. Gdzie, więc, należy podłączyć dysk przenośny?
Chyba, że aktualizacje przeprowadza się poprzez udostępnienie internetu z komórki, ale skoro czynność trwa kilka godzin, to jest to - prawdopodobnie - mylny trop. Dość dokładnie przeszukałem kabinę samochodu i nie znalazłem stosownego portu. Ki diabeł?
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
- Osfald
- Senior Member
Aktualizacje wchodzą online. Bez użycia komórki jako routera. Żadnego pendrive, od zmian w MY2020, także nie używa się. Obrazy na pendrive są dla wcześniejszych wersji (do MIB2.0). MIB 2.5 i 3.0 tylko online lub... serwis. Nie wiem jak wgrywają to w serwisie.
Jeśli jednak chcesz spróbować z pendrive to kupujesz przelotkę ze złącza USB 2 (typ A) na USB 3 (typ C). Możesz podłączyć wszystkie urządzenia ze starym portem USB za 14zł.
Jeśli jednak chcesz spróbować z pendrive to kupujesz przelotkę ze złącza USB 2 (typ A) na USB 3 (typ C). Możesz podłączyć wszystkie urządzenia ze starym portem USB za 14zł.
Arteon 2.0 TSI i cztery dwudziestki nadal pracują w firmie. Sobie sprawiłem 3L kota V6 z kompresorem
Wielkie dzięki. Czyli spokojnie oczekiwać, aż aktualizacje przywędrują, a informacja pojawi się w infotainment.Osfald pisze: ↑30.05.2021, 18:07Aktualizacje wchodzą online. Bez użycia komórki jako routera. Żadnego pendrive, od zmian w MY2020, także nie używa się. Obrazy na pendrive są dla wcześniejszych wersji (do MIB2.0). MIB 2.5 i 3.0 tylko online lub... serwis. Nie wiem jak wgrywają to w serwisie.
Ave Arteon
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Obyś Żył Wiecznie!
Pozdrawiam.
Parę dni temu wskoczyła OTA aktualizacja map na maj 2021.
Ma ktoś podobny problem przy próbie sprawdzenia aktualizacji ?
ASO twierdzi, że pewnie skończyła się subskrypcja na usługi car net co jest nie prawdą bo mam wykupione do końca przyszłego miesiąca
ASO twierdzi, że pewnie skończyła się subskrypcja na usługi car net co jest nie prawdą bo mam wykupione do końca przyszłego miesiąca